Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Δήλωση Πουλάκη για την περικοπή 50 εκατ. από τους ΚΑΠ των Περιφερειών

Με αφορμή την τροπολογία του ΥΠ.ΕΣ., για την περικοπή 50 εκατομμυρίων ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Περιφερειών, ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ξαναχτυπά, περικόπτοντας ακόμα 50 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΚΑΠ, από τους ήδη “κουτσουρεμένους” προϋπολογισμούς των Περιφερειών.
Πρόκειται για μία πολιτική επιλογή απολύτως εναρμονισμένη με τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις, για δήθεν “λιγότερο κράτος”, που μόνο στόχο έχουν τη διάλυση κάθε δημόσιου θεσμού και την παράδοση των πάντων στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Παράλληλα δε, αναδεικνύεται η υποκρισία των δύο κυβερνητικών κομμάτων που σε λίγες μέρες θα ζητήσουν ξανά την...
ψήφο των πολιτών, με την υπόσχεση της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Με ποιον τρόπο άραγε σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν την “περιφερειακή ανάπτυξη” που επαγγέλλονται, τη στιγμή που αποδυναμώνουν, την αιρετή Περιφέρεια, το βασικό θεσμό που θα μπορούσε να σχεδιάσει και να διαχειριστεί μία αναπτυξιακή πολιτική;
Από την πλευρά μας είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι ο πολυδιαφημισμένος κάποτε “Καλλικράτης” θα αποδεικνυόταν “φούσκα”, αφού απέβλεπε μόνο στη δημοσιονομική λιτότητα. Με τη διαρκή αφαίρεση αρμοδιοτήτων και πόρων, η αιρετή Περιφέρεια κινδυνεύει να μείνει “κενό γράμμα”, αφού δεν θα μπορεί να ασκήσει την παραμικρή κοινωνική, αναπτυξιακή, περιβαλλοντική ή άλλη πολιτική και να παρέχει ουσιαστική στήριξη στους εργαζομένους και στις τοπικές κοινωνίες.
Οι πολίτες είναι πιστεύουμε σε θέση να βγάλουν – ενόψει και των επερχόμενων εκλογών – τα συμπεράσματά τους, για τις δήθεν μεγαλόπνοες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις, που ενώ εξαγγέλλονται από τα κόμματα του μνημονιακού μπλοκ, στην ουσία υπονομεύονται από την ίδια τη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους. Είναι νομίζουμε καιρός να αναζητήσουμε μία εναλλακτική και πραγματική διέξοδο από την κρίση, με μία αναπτυξιακή πολιτική που θα στηρίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των βασικών υποδομών και υπηρεσιών και στη γνήσια αυτοδιοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.