Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δηλώσεις για την περικοπή δρομολογίων

Παρέμβαση Κ. Καρτάλη για

τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

K. Kαρτάλης
Την ανάγκη για την αναθεώρηση της απόφασης της ακτοπλοϊκής εταιρείας που εξυπηρετεί τις Σποράδες με την οποία μειώνονται τα δρομολόγια του οχηματαγωγού σκάφους σε τρία την εβδομάδα μετέφερε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης. Όπως σημείωσε «Προτεραιότητα οφείλει να είναι η πύκνωση των δρομολογίων. Σε αντίθετη περίπτωση τα νησιά θα βρεθούν με ακόμη λιγότερες ευκαιρίες.»
O Χρήστος Μπουκώρος, Δημοσιογράφος, Υπ. Βουλευτής Μαγνησίας με Νέα Δημοκρατία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πλήγμα» για τη νησιωτική Μαγνησία

 η περικοπή των δρομολογίων

Χρ. Μπουκώρος
Η περικοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς τη νησιωτική Μαγνησία, στην έναρξη μάλιστα της τουριστικής περιόδου, αποτελεί οδυνηρή εξέλιξη για τους νησιώτες μας.
Η μονοπωλιακή εκμετάλλευση της γραμμής των Βορείων Σποράδων, έχει καταδικάσει σε αιχμαλωσία τους κατοίκους της Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου και τους έχει καταστήσει έρμαια των ορέξεων των εκάστοτε ναυτιλιακών εταιριών.
Πρόκειται για φαινόμενα που εντείνονται εξαιτίας της απουσίας ανεξάρτητου υπουργείου Εμπορικής...
Ναυτιλίας και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα έκανε «θάλασσα» και στη ναυτιλία και απειλεί να «πνίξει» και τον τουρισμό.
Οι αποφάσεις για περικοπή των δρομολογίων, τη στιγμή που η κρίση έχει «χτυπήσει» και τη νησιωτική Μαγνησία και οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων περιμένουν τη θερινή σεζόν για να δουλέψουν, πρέπει να προσκρούσουν στην αντίδραση των τοπικών φορέων.
Η αντίδραση θα πρέπει να είναι άμεση, δυναμική και καθολική και να κινείται προς κάθε κατεύθυνση. Τόσο προς τη ναυτιλιακή εταιρία που αποφασίζει και…διατάζει και ετσιθελικά επιβάλλει τον αποκλεισμό των νησιών με τον περιορισμό των δρομολογίων κατά 50%, όσο και προς το αρμόδιο υπουργείο, που Ανάπτυξης ονομάζεται, και μόνο ανάπτυξη δεν φέρνει στον τόπο.
Κανείς δεν δικαιούται να θέτει σε κίνδυνο την τουριστική σεζόν και να παίζει με τις τύχες των κατοίκων των Βορείων Σποράδων, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τα νησιά μας.
Η επίκληση οικονομικών λόγων από πλευράς εταιρίας, μπορεί να έχει βάση, μεγαλύτερη σημασία όμως έχει η επιβίωση της οικονομίας των Β. Σποράδων και της Μαγνησίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.