Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

La Traviata / Τελευταία παράσταση

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΙ ΣΤΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟ

Μ’ ένα από τα πιο αγαπημένα έργα όλων των εποχών το «La Traviata» του Giuseppe Verdi, ολοκληρώνεται στις 20 Απριλίου, στις 19.55, η πρώτη σεζόν του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», της Μetropolitan Opera.
Στην όπερα «La Traviata» πρωταγωνιστεί η καταξιωμένη, παγκοσμίου φήμης, Γαλλίδα σοπράνο Natalie Dessay, η οποία κάνει το ντεμπούτο της ως «Violetta», της...
γυναίκας που θυσιάζει την τελευταία της ευκαιρία στην αγάπη. Μαζί της ο Matthew Polenzani στον ρόλο του «Alfredo Germont», ενός νεαρού αριστοκράτη, ο οποίος είναι διατεθειμένος να διακινδυνεύσει τα πάντα για τη γυναίκα που αγαπάει, τη Violetta. Ο Dmitri Hvorostovsky υποδύεται τον «Giorgio Germont», τον πατέρα του Alfredo, που αποδοκιμάζει τον τρόπο ζωής της πρωταγωνίστριας και καταδικάζει τη σχέση του γιου του μαζί της. Το ρομαντικό δράμα του Giuseppe Verdi διευθύνει ο Fabio Luisi. Η άκρως θεατρική παραγωγή φέρει την υπογραφή του Willy Decker.
Το έργο περιλαμβάνει πολλές γνωστές άριες όπως η "Sempre Libera" και η "Addio del passato", καθώς και το περίφημο τραγούδι που ακούγεται στην 1η Πράξη "Libiamo nel'ieti calici." Ο Willy Decker χρησιμοποιεί μοναδικά θεατρικά εφέ, άλλα και κοστούμια- όλα μαύρα εκτός από τη Violetta που είναι ντυμένη μ’ ένα κατακόκκινο φόρεμα. Επιπλέον, ένα τεράστιο ρολόι που χτυπάει σ’ όλη τη διάρκεια του έργου, κοσμεί το σκηνικό μετρώντας τις τραγικές ώρες ζωής, που απομένουν στην κεντρική ηρωίδα.
Το έργο του Giuseppe Verdi «La Traviata» θα μεταδοθεί στις 20 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και σε όλες τις αίθουσες του δικτύου προβολής του προγράμματος «The Met: Live in HD»:
Στην Κομοτηνή, Μυτιλήνη, Καβάλα, Λουτράκι, Βόλο, Βέροια, Λευκάδα, Λαμία,
Αργοστόλι.
Η αποδοχή του κοινού στο πρόγραμμα των παραστάσεων, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το «The Met: Live in HD» έχει πλέον γίνει θεσμός! Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.
Στα πλαίσια του προγράμματος προβολών «The Met: Live in HD», για τη σεζόν 2012-2013 ακολουθούν οι παρακάτω δώδεκα μεγάλες παραγωγές:
  • «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Donizetti
  • «Οθέλλος» του Verdi
  • «Καταιγίδα» του Thomas Adès
  • «Η Μεγαλοψυχία του Τίτου» του Mozart
  • «Χορός Μεταμφιεσμένων» του Verdi
  • «Αΐντα» του Verdi
  • «Τρώες» του Berlioz
Το πρόγραμμα THE MET IN LIVE πραγματοποιήθηκε στο Βόλο με τη συνεργασία του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα του νέου «Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού- Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο» ( ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), με τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, παγκόσμιο ναό της τέχνης, με την απευθείας μετάδοση έργων της Οπερας, που εξασφάλισε για την Ελλάδα και την Κύπρο ο Όμιλος Αντέννα.
Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων «ΔΙΑΥΛΟΣ» [Τοπάλη 14, Βόλος].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.