Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση της Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του ΚΚΕ

Είναι αδίστακτοι, τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα. Οι εφοπλιστές με τον αέρα της οικονομικής εξουσίας και έχοντας ως αυτονόητα δεδομένο, πως κάθε επιθυμία τους είναι προσταγή προς υλοποίηση από την πολιτική εξουσία υπηρετικό τους προσωπικό, ζητούν από την κυβέρνηση την περικοπή των δρομολόγιων από Βόλο προς Βόρειες Σποράδες, τόσο για το συμβατικό καράβι όσο και για τα ταχύπλοα.
Το Κ.Κ.Ε., όταν τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ., αλλά και οι κολαούζοι τους του ευρομονόδρομου πανηγύριζαν για την άρση του καμποτάζ στα τουριστικά και ακτοπλοϊκά, υποστηρίζοντας πως θα γεμίσει η γραμμή από σύγχρονα βαπόρια με πυκνότητα δρομολογίων και λόγω του ανταγωνισμού πολύ φτηνά ναύλα, προειδοποιούσε πως θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο.
Καλούμε όλους τους νησιώτες
να εκφράσουν την απόλυτη
αντίθεση τους στην προοπτική
αποχής από τις
επικείμενες εκλογές,
όπως προτείνουν με
τα ψηφίσματα τους
οι τρεις Δήμαρχοι
Όσα ακολούθησαν και όσα εξελίσσονται μας επιβεβαιώνουν πλήρως. Αύξηση ναύλων, μείωση δρομολογίων, μεγάλα διαστήματα του χειμώνα χωρίς πλοία τα νησιά μας, μειωμένες οργανικές συνθέσεις στα πλοία, δραματική αύξηση της ανεργίας στους ναυτεργάτες, εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στους εναπομείναντες ναυτεργάτες θέτοντας σε κίνδυνο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Η Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του Κ.Κ.Ε. καλεί τους νησιώτες των λαϊκών οικογενειών, που...
υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική, τα μειωμένα δρομολόγια, τα ακριβά εισιτήρια και βλέπουν τις μικροεπιχειρήσεις τους να μαραζώνουν από την πολιτική της ανεργίας, της λιτότητας, της φτώχιας που στερεί ακόμη και αυτό το δικαίωμα των ολιγοήμερων διακοπών να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Οι κάτοικοι των τριών νησιών, όχι μόνο για τους παραπάνω λόγους αλλά και για το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που τους έχει οδηγήσει στο μαρτύριο που ζουν να τους στείλει στις εκλογές της 6ης Μάη τον πολιτικό λογαριασμό και να τους γυρίσει μόνιμα την πλάτη.
Καλούμε επίσης όλους τους νησιώτες να εκφράσουν την απόλυτη αντίθεση τους στην προοπτική αποχής από τις επικείμενες εκλογές, όπως προτείνουν με τα ψηφίσματα τους οι τρεις Δήμαρχοι. Αυτό θα μπορούσε να είναι και βούτυρο στο ψωμί για τα κόμματα διαχειριστές του καπιταλισμού, αλλά και όσων δυνάμεων του συστήματος επιδιώκουν να στέψουν την οργή και αγανάκτηση των συμπολιτών μας σε ανώδυνους για το σύστημα δρόμους.
Η απάντηση με ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο αλλά και πρακτικό αποτέλεσμα, δεν είναι η αποχή από τις εκλογές, σαν μορφή πάλης και απειλή τάχα προς το σύστημα, αλλά η συμμετοχή σ’ αυτές και η μαζική καταψήφιση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου με την ταυτόχρονη αποφασιστική ενίσχυση του Κ.Κ.Ε., το οποίο όπως για κάθε λαϊκό πρόβλημα πρωτοστάτησε για την οργάνωση αγώνων που να διεκδικούν λύσεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων , το ίδιο έκανε, κάνει και θα κάνει και τώρα.
Η ζωή όλο και πιο επιτακτικά επιβεβαιώνει, πως η οριστική λύση στο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι η πρόταση του Κ.Κ.Ε., για «Δημόσιο Εθνικό Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών», με σύγχρονα ασφαλή καράβια, πυκνά δρομολόγια, φτηνά ναύλα και ναυτεργάτες ικανοποιητικά αμειβόμενους, γιατί το δικαίωμα στην μετακίνηση είναι κοινωνικό αγαθό.
Αυτή η λύση όμως προϋποθέτει ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να διεκδικήσει μαζί με το Κ.Κ.Ε. την δική του εξουσία, την Λαϊκή Εξουσία, να φύγει η χώρα από τις δαγκάνες της Ε.Ε. και του Ν.Α.Τ.Ο., να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με κοινωνικό εργατικό έλεγχο.
Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα. Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες, ή την βαρβαρότητα του καπιταλισμού που ζούμε ή την ελπίδα της Λαϊκής Εξουσίας και του σοσιαλισμού.
Οι εκλογές που έρχονται είναι μια μάχη στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, πρέπει να την δώσουμε νικηφόρα ώστε να είναι ένα ακόμα μήνυμα αισιοδοξίας πως η οικοδόμηση των προϋποθέσεων που μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο είναι σε καλό δρόμο.
20/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.