Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Υπόμνημα του Εμπορικού Συλλόγου Σκοπέλου

Υπόμνημα – αίτημα προς τον δήμαρχο Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελή, το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Π. Μελαχροινάκη απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Σκοπέλου. Το υπόμνημα το οποίο υπογράφουν 30 ιδιοκτήτες καταστημάτων αναφέρει:
«Αγαπητέ κε Δήμαρχε και λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι,
Με την παρούσα κίνηση μας θέλουμε να σας κάνουμε κοινωνούς ενός σοβαρού επαγγελματικού και τουριστικού θέματος, το οποίο αφορά στην παραλία του οικισμού και στις παραλίες του νησιού.
Οι πλανόδιοι πωλητές, οι οποίοι εκθέτουν και πωλούν τα...
προϊόντα τους υπαιθρίως χωρίς να επιβαρύνονται με τα γνωστά σε όλους φορολογικά βάρη των στεγασμένων επαγγελματιών, δρουν στην πραγματικότητα «ανεντίμως» ανταγωνιστικά προς αυτούς.
Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή και ειδικά στην εποχή της απροσδιόριστης σε μέγεθος χρόνο μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει όλους μας, είναι ηθικά και πρακτικά απαράδεκτη. Κι αυτό διότι όπως γνωρίζετε, η διατήρηση στεγασμένων επαγγελματιών στην ευρύτερη τουριστική περιοχή της Σκοπέλου, απαιτεί την καταβολή του μεγάλου λειτουργικού κόστους (ενοίκια, ΦΠΑ, περαιώσεις, ΤΕΒΕ, φόρους παρεπιδημούντων, τέλη πλατειών) καθ' όλη τη διάρκεια του 12μηνου για να μπορέσουμε να συμψηφίσουμε όλα αυτά τα έξοδα στη διάρκεια -στην ουσία- των 45 ημερών της σεζόν.
Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, σε αυτές τις συνθήκες νομίμου ασκήσεως του επαγγέλματος μας να «ξεμπαρκάρουν» ως τρωκτικά οι τυχάρπαστοι πλανόδιοι με την δική σας υποστήριξη -αδειοδότηση- και να απομυζούν το κρίσιμο κομμάτι της συνολικής «πίττας» της τουριστικής συναλλαγής.
Θα θέλαμε να προστατεύσετε τους δημότες σας επαγγελματίες και να μην δοθεί καμία άδεια για καμία περιοχή της Σκοπέλου και να μην επιτρέψετε σε όλους αυτούς τους αποδομητικούς ανέμελους πωλητές να σφετερίζονται τόσο εύκολα, επιφανειακά και αβασάνιστα ένα κομμάτι του τουριστικού προϊόντος.
Προσδοκώντας σε θετικές κινήσεις από την πλευρά σας,
Σας ευχαριστούμε»
Το υπόμνημα υπογράφουν οι:
Αστεριάδη Εύη, Σούλιος Γεώργιος, Ξυδιάς Αντώνιος, Λυμπιτάκης Κων., Πανάγου Ανθή, Σοφικίτης Σπύρος, Φαμελιάρης Ισίδωρος, Αλεξανιάν Αλεξ., Κάνιος Μιχαήλ, Κραβαρίτης Χρήστος, Κωστοπόυλου Παναγιώτα, Καρδάρη Βούλα, Νουβάκης Απόστολος, Χήρα Αργυρώ, Κρικίδη Σοφία, Μόσχος Γεώργιος, Ξαγοράρης Γεώργιος, Παπαγεωργίου Κων., Κοχύλης Δημήτριος, Δ.Σ. Τσαμπράζη Ο.Ε., Μαρία Ρόδιου, Χατζημινάογλου Σαρίτα, Σάββας Νικόλαος, Περίσσης Σπύρος, Τσιμπίνου Ε., Κοχύλης Χαρ., Ασαργιωτάκη Άννα, Στεφανάτου Κατερίνα.

25 σχόλια:

  1. Υπάρχει εμπορικός σύλλογος στη Σκόπελο και ποιος είναι ο Πρόεδρός του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμια αλλη πιο σοβαρη ερωτηση δε μπορουσες να κανεις,αυτο σε ενδιεφερε αν υπαρχει εμπορικος συλλογος? Χωρις καμια παρεξηγηση αλλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την αφορμή της επιστολής, ως σκοπελίτης καταναλωτής θα ήθελα να εκφράσω μια δυσαρέσκεια για τους καταστημάτάρχες της Σκοπέλου. Είναι όλοι πανάκριβοι, αγοράζεις μια μπλούζα 80,00 ευρώ και στον Βόλο βρίσκεις ακριβώς το ίδιο σχέδιο, ακριβώς την ίδια ποιότητα με 20,00 ευρώ. Πίνεις τον καφέ σου και πληρώνεις 3,00 ευρώ, εγώ σαν εργαζόμενος παίρνω 3,00 την ημέρα μισθό και να μην μιλήσω για τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης. Σου λένε...τα μεταφορικά έξοδα....μα απο πού έρχεται το εμπόρευμα, απο το διάστημα?
    Τα βάζουν με τις αλυσίδες καταστημάτων γιατί κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό....αθέμιτο είναι να πλουτίζουν κάποιοι εις βάρος του κατανωλωτή, εγώ ως καταναλωτής γιατί να μην έχω το δικαίωμα της επιλογής του φτηνού?
    Τώρα όσο για τους πλανόδιους απ' όσο ξέρω πληρώνουν μηνιαίο ενοίκιο στο Δήμο πολύ μεγαλύτερο απο αυτό που πληρώνουν οι καταστηματάρχες. Ζητάτε δηλαδή να μην εισπράξει ο Δήμος, να μην δουλέψει άλλος κόσμος για να δουλεύετε μόνο εσείς. Θα έλεγα καλύτερα να βελτιώσετε τις τιμές σας και να τις ρίξετε και λίγο γιατί δεν είμαστε στο Παρίσι, είμαστε στην Σκόπελο του Νομού Μαγνησίας, της υπο πτώχευσης Ελλάδας ή αλλιώς "Ψαροκώστενας"!!!!
    Με πολύ σεβασμό και αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κακο πραμα να σε εκνευριζουν οι ερωτησεις.
    Ακομα χειροτερο να κρινεις και αν ειναι σοβαρη ¨η οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ Η' ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΠΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΛΕΤΕ.
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΑ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΟΙΟΝΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΟ ΕΝΑ,ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ(ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΑΣ!)
    ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ ΗΣΗΧΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΚΙΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από πότε είναι Πρόεδρος η Πρόεδρος ;
    Πότε έγιναν εκλογές τελευταία φορά στο Σύλλογο αυτό και ποιό είναι το ΔΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τις άλλες κατηγορίες πλανόδιων συμφωνώ, αλλά με τους καλαμποκάδες διαφωνώ.Ορισμένοι είναι οι ίδιοι παραγωγοί και είναι ένα προϊον που δεν πωλείται από άλλα καταστήματα.Εμείς οι καταναλωτές που μας αρέσουν πολύ τα καλαμπόκια τι να κάνουμε δηλαδή? Να τρέχουμε να βρούμε καλαμπόκια και κάρβουνα για να απολαύσουμε ένα καλαμποκί? Δεν νομίζω ότι οι εν λόγω να απομυζούν από το κρίσιμο κομμάτι της συνολικής πίτας.Παρακαλούμε την κυρία Πρόεδρο να κάνει μια εξαίρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΣΕΠΕΣ ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΣΙΓΑ...!!! ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΠΟΤΕ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΑΔΕΙΑ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΠΡΟΞΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ κ. ΤΙΓΡΗ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ. ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΕΙΤΕ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ. ΜΑΚΑΡΙ.ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΥΤΟΙ ΧΏΡΟΙ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΗΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ Λ.Τ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΞΕΦΟΡΤΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΕΚΕΙ ΠΑΛΕΤΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΑΣΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο Κ. ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΕΣ ΟΙ ΜΥΓΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ ΑΣ ΡΩΤΗΣΗ ΤΟΝ Κ. ΜΩΡΑΙΤΗ Η ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΔΩΜΕΝ!!!!! ΕΛΕΓΟΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ, ΛΕΕΙ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ..".ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΙΑΣΕΙ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΑΝΤΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4-5 ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ, ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΟΛΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ Η ΠΙΤΑ ΕΞΙΣΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απορω ποτε εγιναν εκλογες και δεν το μαθαμε εκτος και αν εγιναν στην Αθηνα η μαλλον τα μεσανυχτα οπως οι συγκεντρωσεις που καναμε στις 12 τη νυχτα. Απαιτω εστω κατοπιν εορτης να μας ενημερωσετε. ΠΕΡΙΜΕΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ?ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι προεδροι ωφειλουν να ασχολουνται και με αλλα πραγματα. Π.Χ. εκπτωσεις, προσφορες, ωραριο... Μια ομαδα απ τους υπογραφοντες ενδιαφερονται μονο οταν θιγονται τα συμφεροντα τους... Υπαρχουν μαγαζια που μονιμα μας προσφερουν εμπορευματα ... Με συγχωρειτε αλλα ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΕΔΡΕ Απαντησε μου σε παρακαλω, θα χασεις την ψηφο μου και την πολυτιμη υποστηριξη μου. ΠΟΤΕ? Ξερω πως τα βλεπεις, ΑΛΛΑ δεν σε αγγιζει τιποτα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σαφώς και πρέπει να εκλείψουν τα "τρωκτικά"!..
    Ο "καρχαρίας" πρέπει να έχει τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής του, έτσι μονάχα, φαίνεται, επιβιώνει και επιβεβαιώνεται!..
    Α{ε.δ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ...όμως προτιμώ ένα καλοσυνάτο "τρωκτικό" που μου λέει καλημέρα κι ας μη με γνωρίζει παρά έναν καρχαρία, που το "παίζει" γηγενής και το μόνο που τον νοιάζει είναι να μου τα "πάρει" κι αφού βγω από την πόρτα του να μου κάνει τον αμερικάνο! Όσο για τη "δεινή" του θέση, λόγω κρίσης, δε νομίζω ότι είναι και για λύπηση, ιδιαίτερα αν εκμεταλλεύεται 2-3 ιδιόκτητα και άντε και κανα υπάλληλο με μεροκάματο πείνας!..
    Α(ε.δ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε,έχεις απόλυτο δίκιο σε βλέπουν και δεν σου λένε καλημέρα. Σκέτα τρωκτικά τους πείραξαν οι μικροπωλητές που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Σκέφτεσαι να πατήσεις σε κατάστημα θα σε ξεζουμίσουν το προϊόν το αγοράζουν ένα και το πουλάνε πέντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πρώτα, θα ήθελα να πω ότι από πότε μια ομάδα ανθρώπων με τις ίδιες απόψεις και συμφέροντα πρέπει αναγκαστικά να δημιουργούν συλλόγους ώστε να διεκδικούν πράγματα. Αν ήταν έτσι θα έπρεπε το σύνολο των πολιτών του νησιού να κάθετε και να μην απαιτεί το παραμικρό γιατί από όσο γνωρίζω η πλειονότητα των Σκοπελιτών απέχουν από οιοδήποτε συλλόγους. Γιατί κολλάμε λιπών στο αν υπάρχει σύλλογος και ποιος είναι ο πρόεδρος και χάνουμε την ουσία..
    Δεύτερο, όλοι αυτοί οι τυχοδιώκτες που έρχονται τις σαράντα μέρες τις φουλ σαιζόν στο νησί μας το μόνο που δεν νοιάζονται είναι αυτό το νησί γιατί αν κάποια στιγμή βουλιάξει να είστε σίγουροι ότι όχι μόνο δεν θα στενοχωρηθούν αλλά ούτε θα ξαναπατήσουν το πόδι τους. Τόσο πολύ το αγαπούν που μας το δείχνουν τις υπόλοιπες 325 ημέρες του χρόνου.
    Τρίτο, κάποιος από τους παραπάνω μίλησε για ακρίβεια στα ντόπια μαγαζιά σε σχέση με τους πλανόδιους. Σας πληροφορώ γιατί το έχω ψάξει καλά το θέμα και ότι οι κύριοι αυτοί εκμεταλλευόμενοι της προνομιακής τους θέσης πουλούν τα εμπορεύματα τους ακριβότερα.
    Τέταρτο, τα χρήματα που μένουν στα ντόπια μαγαζιά ανακυκλώνονται πάλι στην ντόπια αγορά και το σίγουρο είναι ότι πολλά άτομα βρίσκουν δουλειά στα καταστήματα αυτά την καλοκαιρινή σαιζόν εξασφαλίζοντας ένα εισόδημα μικρό ή μεγάλο. Ανύπαρκτο σίγουρα στους πλανόδιους.
    Πέμπτο, πρέπει να καταλάβουν όλοι οι κάτοικοι αυτού του τόπου όποια κι αν είναι η εργασία τους, και η ποιο άσχετη φαινομενικά με τον τουρισμό, ότι κάθε ευρώ που φεύγει προς τους πλανόδιους φεύγει από την τσέπη τους. Σκέφτηκε ίσως κανένας ότι κάθε άνοιξη όλα τα επαγγέλματα μέχρι το τελευταίο, ζωντανεύουν στη Σκόπελο μόνο και μόνο γιατί ετοιμάζονται αυτά τα μαγαζιά για το καλοκαίρι.
    Και τέλος θα έλεγα για να μην ζαλίζουμε το πράγμα, αν αναγκαστούν οι μαγαζάτορες κάτω από αυτές τις συνθήκες ( ασφάλιση 12 μήνες το χρόνο με 40 μέρες δουλειά, μισθοί υπαλλήλων, πλατείες, εφορία…….), και κλείσουν τα μαγαζιά θα κατέβουν με ένα καροτσάκι στο λιμάνι και τότε θα είναι όλα ωραία και καλά. Και να δω μετά από πού θα εισπράττει έσοδα αυτό το νησί.
    Λίγη σοβαρότητα λιπών και επιτέλους να ενωθούμε και να αγαπήσουμε αυτό τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πρέπει να αγαπήσουμε αυτόν τον τόπο, όχι μόνο για 5 μήνες όσο διαρκεί η τουριστική σεζόν όπως κάνουν μερικοί "Δημότες Σκοπέλου". Αν τον αγαπούσαν κάποιοι τόσα χρόνια δεν θα εβλέπαν τόσο κοντόφθαλμα στις διάφορες πολιτικές απέναντι στους τουρίστες, αλλά θα προσδοκούσαν σε βάθος χρόνου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε μου για ποιους 5 μήνες μιλάς;
    Από ότι τουλάχιστον ξέρω και βλέπω, η τουριστική σεζόν στο νησί μας με το ζόρι κρατάει 2 μήνες...
    Εύχομαι αυτό κάποια στιγμή να αλλάξει...
    Στο χέρι μας είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απλα να ενημερωσω την Προεδρο και τους υπολοιπους, πως δεν εχει κατατεθει καταστατικο στο πρωτοδικιο. Επομενως, ποιος ειναι ο συλλογος που στελνει την διαμαρτηρια του. Με συγχωρειτε, ξεχασα πως ψοφαμαι για προεδριλικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.