Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πιο συχνά δρομολόγια προς τις Βόρειες Σποράδες ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός

-Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κατέθεσε δέσμη προτάσεων για τη βελτίωση των θαλάσσιων μεταφορών, την ανάπτυξη του τουρισμού και της αλιείας και τη βέλτιστη αξιοποίηση των λιμανιών στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη
-Ο Κ. Αγοραστός ζήτησε να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση ώστε η 5η Περιφερειακή Ενότητα Βορείων Σποράδων να αποκτήσει χωρικό Αντιπεριφερειάρχη όπως ισχύει στα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Δέσμη προτάσεων για τη βελτίωση των θαλάσσιων μεταφορών, την ανάπτυξη του τουρισμού και της αλιείας και τη βέλτιστη αξιοποίηση των λιμανιών κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχε χθες με τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη, την Υφυπουργό κα Ελπίδα Τσουρή και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ν.Λίτινα.
Ο κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε την...
ικανοποίησή του για τη μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 10% λόγω της κατάργησης φόρων υπέρ τρίτων υπενθυμίζοντας ότι η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε καταθέσει σχετική πρόταση από την αρχή της θητείας της. Παράλληλα, ζήτησε να πυκνώσουν τα δρομολόγια προς τα νησιά ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των λιμανιών του Βόλου (μίλησε και για το master plan), της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου και χαρακτήρισε απαραίτητη τη συμμετοχή της αιρετής Περιφέρειας στη χάραξη της αναπτυξιακής λιμενικής πολιτικής, για την οποία είπε ότι πρέπει να διέπεται από τις αρχές της ορθολογικότητας και της αποτελεσματικότητας.
Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε και στα αλιευτικά καταφύγια και ιδίως στα αλιευτικά καταφύγια Ζαγοράς - Χορευτού για τα οποία έχει κατατεθεί πρόταση στο πρόγραμμα για την αλιεία. Ο κ. Γιάννης Διαμαντίδης δεσμεύτηκε ότι θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αλιείας με προϋπολογισμό 5,3 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέδειξε την αναγκαιότητα θέσπισης ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου για τον αλιευτικό τουρισμό αλλά και χάραξης ενιαίας πολιτικής ανάπτυξης για την κρουαζιέρα. Ειδικά για την κρουαζιέρα, επισήμανε ότι πρέπει να βελτιωθεί ό χώρος που αράζουν τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Βόλου. Για τις μαρίνες που ανήκουν στον ΕΟΤ σχολίασε ότι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κατέθεσε προτάσεις επί του νομοσχεδίου για τα υδροπλάνα και τα υδατοδρόμια, ζήτησε αντισταθμιστικά οφέλη για τους αλιείς της Αλοννήσου και συμφώνησε στη σύσταση άτυπου συντονιστικού οργάνου νησιωτικής πολιτικής.
Ο κ. Κ. Αγοραστός ζήτησε να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση ώστε η 5η Περιφερειακή Ενότητα Βορείων Σποράδων να αποκτήσει χωρικό Αντιπεριφερειάρχη όπως ισχύει στα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Πρόσθετα, αναφέρθηκε και στις υδατοκαλλιέργειες για τις οποίες σημείωσε ότι πρέπει να γίνονται με ασφαλή χωροταξικό σχεδιασμό επίτευξη της βέλτιστης σχέσης κόστους – οφέλους.
«Στο σχεδιασμό σας πρέπει να συνυπολογίζετε την περιφερειακή διάσταση της πολιτικής σας και να συνεργάζεστε με κάθε Περιφερειακό Συμβούλιο.
Διεκδικούμε τη δική μας ευθύνη για να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και να παράξουμε αποτελέσματα προς όφελος των νησιών μας», τόνισε με έμφαση ο κ. Κ. Αγοραστός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.