Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Σκόπελος / «Στον Δήμο μας δεν υπάρχουν χώροι για την φιλοξενία προσφύγων - μεταναστών»

Παραφιλολογία και φαντασιόπληκτες “ειδήσεις” χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης τα περί αναγκαστικής εγκατάστασης προσφύγων στο νησί και όσα άλλα μεταδίδονται και συζητούνται, ο οποίος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το έγγραφο (κλικ) του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έφθασε στον Δήμο και ζητούσε  την υπόδειξη «κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων».

«Στον Δήμο μας δεν υπάρχουν χώροι για την φιλοξενία προσφύγων / μεταναστών» θα είναι η απάντηση του Δήμου Σκοπέλου στο ΥΠΕΣ, όπως ενημέρωσε σχετικά ο Δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για το προσφυγικό ζήτημα γενικά, τοποθετήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου ζητώντας πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Γενεύης και του Διεθνούς Προσφυγικού Δικαίου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Αναγνώστου, μεταξύ άλλων, είπε:

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες που έχει η σημερινή κυβέρνηση, η οποία δημιουργεί αποθήκες ψυχών, στερώντας το δικαίωμα των προσφύγων να αιτούνται ασύλου σε οποία χώρα επιθυμούν. Οι πρόσφυγες πρέπει άμεσα, από τις πρώτες χώρες υποδοχής, να ταυτοποιούνται και άμεσα να προωθούνται στις χώρες για τις οποίες έχουν ζητήσει άσυλο. Μέχρι τότε πρέπει να μεταφερθούν σε στοιχειωδώς αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, προσωρινής φιλοξενίας, όπου υπάρχουν και από εκεί και πέρα να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για να μεταφερθούν στις χώρες προορισμού τους. Είναι άνθρωποι, πρόσφυγες, που δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, θέλουν να πάνε στις χώρες προορισμού τους, να επανασυνδεθούν με οικογένειες, να βρουν μια δουλειά, να μπορέσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο και να μπορέσουν να ζήσουν ανθρώπινα αυτοί και οι οικογένειές τους. Σε αυτήν κατεύθυνση θα πρέπει να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης,  όλου του ελληνικού λαού…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.