Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

«Έφυγε» ο Κώστας Κουτσομύτης

Ο σκηνοθέτης της μικρής οθόνης, Κώστας Κουτσομύτης
ΕUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Μεγάλη απώλεια ο θάνατος ενός πολύ σημαντικού σκηνοθέτη της μικρής οθόνης, του Κώστα Κουτσομύτη, που πέθανε σήμερα το μεσημέρι στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, ο οποίος ξεκίνησε ως βοηθός σκηνοθέτη στην Φίνος Φιλμ, άφησε τη σφραγίδα του στην ελληνική τηλεόραση, έχοντας μεταξύ άλλων μεταφέρει πλήθος λογοτεχνικών έργων.

Γεννήθηκε στα Γρεβενά, σπούδασε κινηματογράφο στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου της Βιέννης και το 1965 γύρισε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία.
Έναν χρόνου μετά υπέγραψε σε συνεργασία με τον Βασίλη Βασιλικό, το σενάριο «Θύματα Ειρήνης», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα.

Ανάμεσα στις σειρές που είχε σκηνοθετήσει ήταν: «Εκείνος κι εκείνος», «Τερέζα Βάρμα Δακόστα», «Καπνισμένος ουρανός». «Κίτρινος φάκελλος», «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Η εκτέλεση» «Πρόβα Νυφικού», «Η αγάπη άργησε μια μέρα», «Ο μεγάλος θυμός», «Υστερα ήρθαν οι μέλισσες», «Τα παιδιά της Νιόψης», «Ματωμένα Χώματα», «Οι μάγισσες της Σμύρνης».

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.