Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Σκόπελος / Συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Στεργίου

Στην Σκόπελο βρέθηκε, για μια ακόμα φορά, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο οποίος μίλησε σε  συγκέντρωση φίλων και μελών του ΚΚΕ, που οργάνωσε η ΚΟΒ Σκοπέλου.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για την καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειες που έχει στους ανθρώπους του μόχθου, για το προσφυγικό και για τους υπεύθυνους του δράματος που εκτυλίσσεται στις μέρες μας, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή της όξυνσης του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος, προσπάθησε να αναδείξει στον ελληνικό λαό τις αιτίες που το δημιουργούν, που είναι οι επεμβάσεις και πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, λέγοντας ότι το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται να διεκδικήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των προσφύγων και μετακίνησης στις χώρες προορισμού τους. Να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη και η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά.

Ο Κώστας Στεργίου αναφέρθηκε στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, «η οποία βασίζεται στη λογική της ρήξης και η ρεαλιστικότητά της στηρίζεται στον αγώνα για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων». Τόνισε δε ότι είναι θέμα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να επιλέξει ή όχι τον δρόμο του αγώνα.

Κλείνοντας κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν μαζί με το ΚΚΕ για να μπει η Ελλάδα σε ένα δρόμο ανάπτυξης, που κριτήριο της παραγωγής δε θα είναι το καπιταλιστικό κέρδος, αλλά η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.