Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Σκόπελος / Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ για τις αποκαταστάσεις ζημιών από την πλημμύρα

Με δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα την αποκατάσταση των ζημιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Σκόπελο και προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την χρηματοδότηση και αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και Γιώργος Λαμπρούλης επαναφέρουν στη Βουλή,για μια ακόμα φορά, την αγανάκτηση των Σκοπελιτών για την αδιαφορία της Πολιτείας και των Περιφερειακών αρχών, απέναντι στην τραγικότητα της κατάστασης.
Οι ερωτήσεις έχουν ως εξής:

  • Να αποκατασταθούν οι ζημιές στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Σκόπελο

Οι πλημμύρες που έπληξαν την Σκόπελο, στις 22 και 23/9/2015, εκτός των άλλων ζημιών, στις υποδομές του νησιού και τις περιουσίες των κατοίκων, προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα:

- Στο κλειστό γυμναστήριο καταστροφή δαπέδου, της στέγης, των ηλεκτρομηχανολο­γικών εγκαταστάσεων κ.ά.

- Στο δημοτικό στάδιο, καθιζήσεις στο χώρο του γηπέδου, συγκέντρωση κατά θέσεις λασπορροών, κατάρρευση τοίχου περίφραξης.

Με δεδομένο ότι η Τοπική Διοίκηση της Σκοπέλου αδυνατεί να καλύψει τις δαπάνες αποκατάστασης των ζημιών ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι μέτρα θα λάβουν άμεσα ώστε να χρηματοδοτηθεί η δαπάνη για την αποκατάσταση των ζημιών στα δύο παραπάνω αθλητικά κέντρα του νησιού, ώστε η νεολαία του νησιού και όχι μόνο, να μην στερηθεί αυτούς τους χώρους.

  • Να χρηματοδοτηθεί και να αποκατασταθεί επαρχιακός δρόμος στη Σκόπελο

Είναι γνωστό πως το νησί της Σκοπέλου στις 22 & 23/9/15 πλήγηκε από πλημμύρες που προξένησαν τεράστιες καταστροφές στο οδικό δίκτυο - επαρχιακό, δημοτικό, αγροτικό και δασικό -  σε άλλες υποδομές του Δήμου, σε κατοικίες, επιχειρήσεις κλπ.


Οι καταστροφές που σημειώθηκαν δεν ήταν το μοιραίο αποτέλεσμα μιας κακοκαιρίας, αλλά το φυσικό επακόλουθο μιας πολιτικής που ακολουθείται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υποτάσσει τη ζωή, το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων στους νόμους του κέρδους. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που δεν θεωρεί επιλέξιμα και δεν διαθέτει πόρους για να σχεδιαστούν, να μελετηθούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής (και αντισεισμικής) προστασίας, την ίδια στιγμή που παρέχεται προκλητική χρηματοδότηση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και σε έργα βιτρίνας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ηγεσίας της Περιφέρειας, που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική.

Τίποτε δεν έμεινε όρθιο, όπως και τίποτε δεν έχει αποκατασταθεί μέχρι σήμερα. Κάθε βήμα στο νησί, κάθε κουβέντα των πλημμυροπαθών, εκτός από την οργή τους, καταδεικνύει την αδιαφορία της Πολιτείας και των Περιφερειακών αρχών, απέναντι στην τραγικότητα της κατάστασής τους.

Αν και η περιοχή της Σκοπέλου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρόσφατα σε πλημμυρόπληκτη περιοχή, το κράτος απουσιάζει προκλητικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι παρότι έχουν περάσει 6 μήνες από το Σεπτέμβρη ο μοναδικός επαρχιακός δρόμος που συνδέει κυκλοφοριακά τις δημοτικές κοινότητες Σκοπέλου, Ν. Κλήματος και Γλώσσας, καθώς και τους παραλιακούς τουριστικούς οικισμούς, κόπηκε στα δύο και παραμένει ακόμη απροσπέλαστος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του νησιού, την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων, αλλά και για την τουριστική περίοδο που αρχίζει σ' ένα μήνα περίπου.

Για το έργο της αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου προϋπολογισμού 1790 χιλ. ευρώ (έγινε μελέτη), ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα και άμεσα θα πάρει η κυβέρνηση για τη χρηματοδότησή του μιας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας δηλώνει οικονομική αδυναμία.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Κώστας Στεργίου
Γιώργος Λαμπρούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.