Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Σκόπελος / Στοίχημα με τον χρόνο για να γίνουν τα έργα…!

Δεν βγαίνουν οι μέρες…

Ένας “Μαραθώνιος” έκτακτων και τακτικών δημοτικών συμβουλίων και συνεδριάσεων της οικονομικής επιτροπής άρχισε από την Παρασκευή 1 Απριλίου και θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί «για να γίνουν τα έργα και να προλάβουμε τη σεζόν», πράγμα δύσκολο έως ακατόρθωτο, όπως έχει αρχίσει να περνάει στη συνείδηση των κατοίκων, ο οποίοι απλά περιμένουν "να έρθει το μοιραίο"..!

Την Παρασκευή 8 Απριλίου, σε τακτικό δημοτικό συμβούλιο, θα παρθεί η απόφαση για τον τρόπο εκτέλεσης των έργων και εδώ, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, εντοπίζεται το “πρόβλημα”, για το πώς θα δοθούν τα έργα.  Ο ένας είναι της δημοπράτησης, ο οποίος χαρακτηρίζεται χρονοβόρος και μπορεί τα έργα τα τελειώσουν αρχές φθινοπώρου και βάλε και ο άλλος της “απ' ευθείας ανάθεσης” με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε Σκοπελίτες εργολάβους, οι οποίοι από τη μια θα τρέξουν τα έργα όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν και από την άλλη τα χρήματα θα μείνουν στη Σκόπελο για να τονωθεί η οικονομία του νησιού, που επλήγη και αυτή μετά την καταστροφή του Σεπτεμβρίου.

Την όποια βιασύνη της δημοτικής αρχής και της σκοπελίτικης κοινωνίας φαίνεται να μην την ενστερνίζονται “κάποιοι παραπέρα” και γι’ αυτό τον λόγο αναζητούνται παρόμοιες περιπτώσεις τέτοιων αναθέσεων, ενώ θα ζητηθεί και νομική υποστήριξη για “την ανάθεση με διαπραγμάτεση”, ώστε “τα έργα να πηγαίνουν οχυρωμένα” για έγκριση στον επίτροπο και να μην απορρίπτονται...

Δρόμος Σκοπέλου - Λουτρακίου

Αλλουνού παπά ευαγγέλιο φαίνεται να είναι ο δρόμος Σκοπέλου - Λουτρακίου και αρμόδια δεν είναι άλλη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία "περιμένει πιστώσεις" από τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να δημοπράτηση την επισκευή του δρόμου. Αυτή η στάση έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των Σκοπελιτών καθώς ξεκινάει η τουριστική περίοδος και το νησί είναι κομμένο κυριολεκτικά στη μέση, πράγμα που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τους κατοίκους, αλλά και δημιουργεί ζητήματα ασφαλούς μετακίνησης τόσο για τους ντόπιους, όσο και τους τουρίστες.

Μετά το περιφερειακό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, η αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Τζούλια Τσαλίκη δήλωσε σχετικά:


«Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, τονίσαμε την ανάγκη άμεσης δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Σκοπέλου-Λουτρακίου στη θέση Πετράκη, πάνω από την παραλία Λιμνονάρι, πράγμα που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Για το σκοπό αυτό προτείναμε την άμεση δέσμευση του απαιτούμενου ποσού μέσα από τον υφιστάμενο κωδικό του προϋπολογισμού για αποκαταστάσεις οδών από θεομηνίες.

Η περιφερειακή αρχή έκανε την επιλογή να περιμένει πιστώσεις από τα Υπουργεία.
Ως τώρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τη Σκόπελο, δείχνοντας ποιες είναι οι πραγματικές της προτεραιότητες.

Με την προταση μας το εργο θα μπορούσε να δημοπρατηθεί άμεσα. Για κάθε μέρα που περνάει από δω και πέρα, οι ευθύνες για την ταλαιπωρία, τη ζημιά στον τουρισμό και την πυρασφάλεια βαρύνουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων».

Η Λαϊκή Συσπείρωση

Κατά τη συνεδρίαση του Π.Σ. οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λούμας Γιώργος, Μπούτας Βαγγέλης και Χαλάτσης Αστέρης χαρακτήρισαν απαράδεκτη αυτή η καθυστέρηση λέγοντας ότι:

«Η Περιφέρεια επί 6 μήνες και πλέον δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει χρήματα για ένα έργο δικό της.

Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες πλημμυροπαθούς περιοχής που μάλιστα κηρύχτηκε και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Και βέβαια, η συζήτηση περί του αν πρόκειται για συντήρηση – επισκευή ή ανακατασκευή του δρόμου ώστε να πηγαινοέρχεται το «μπαλάκι» των ευθυνών, σε καμιά περίπτωση δεν απασχολεί τους κατοίκους του νησιού, τους επαγγελματίες αλλά και τους επισκέπτες του καλοκαιριού και όχι μόνο. Το ίδιο ισχύει για το «από πού θα βρεθεί η χρηματοδότηση», «ποιος θα κάνει τις μελέτες» κ.λ.π.

Ευθύνες αναλογούν τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Περιφέρεια και στο Δήμο.

Οι Σκοπελίτες, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και γενικότερα οι φορείς τους πρέπει να προβληματιστούν και να ανησυχήσουν σοβαρά από αυτή την κατάσταση, να ενισχύσουν την επαγρύπνηση τους, να απαιτήσουν αγωνιστικά το άμεσο ξεκίνημα των εργασιών, ιδιαίτερα στο δρόμο που συνδέει τα λιμάνια Σκοπέλου - Λουτρακίου. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.