Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου στα "Θρακικά Επιλήνια"

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου ευχαριστεί θερμά την Θρακική Εστία Εορδαίας, που εδρεύει στη Πτολεμαΐδα, για την πρόσκληση και την υπέροχη και τόσο ζεστή φιλοξενία στα "Θρακικά Επιλήνια" που πραγματοποιήθηκαν στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου παρουσίασε χορούς από τα νησιά μας κι από την Μικρά Ασία. Για άλλη μια φορά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ήταν ένα υπέροχο τριήμερο το οποίο περιλάμβανε μονοήμερες εκδρομές στη Φλώρινα, στο Νυμφαίο, στην Έδεσσα και στην Νάουσα πάντα με τη συνοδεία των γεμάτων από αγάπη μελών της Θρακικής Εστίας Εορδαίας.

Ευχαριστούμε θερμά κι ανυπομονούμε για την επόμενη χορευτική μας συνάντηση.

Χίλια καλώς να ξανασμίξουμε!

3 σχόλια:

  1. Η ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δάνειο εἶναι ἀπὸ τὴ Σκόπελο, καὶ δὴ τὴ Χώρα, ἡ φορεσιὰ αὐτή. Πρέπει νὰ γνωρίζουμε δὲ ὅτι τὰ Λιαδρόμια, ὅπως καὶ ἡ περιοχὴ τῆς Γλώσσας ἦταν παλιότερα, (18ος-ἀρχὲς 19ου αἰ), ἐξαρτημένα διοικητικὰ ἀπὸ τὴ Χώρα. ( βλ. τὸ φόρο "Προβατιατικο" ποὺ πλήρωναν οἱ Λιαδρομίτες μέσω τῶν Σκοπελιτῶν στὴ Μ. Πύλη προεπαναστατικά).
      Ἕνα ὅμως μὲ ἐντυπωσιάζει: γιατὶ εἶναι "ξεσκούφωτος"ὁ νέος ποὺ φορεῖ τὴ βρακα; Ποῦ εἶναι τὸ φέσι του; π.κ. ν. κ

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.