Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς | Ανακοίνωση - έκκληση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 η περιοχή των Βορείων Σποράδων εντάσσεται στην κατηγορία «ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ» κινδύνου από άποψη πυρκαγιάς (Δείκτης 4). Αυτό σημαίνει ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Δήμος, Αστυνομία, Δασική Υπηρεσία, Λιμενικό Σώμα, Κέντρο υγείας) καλούνται να είναι στην απαιτούμενη ετοιμότητα, όπως προβλέπεται, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των όποιων συμβάντων δυνητικά εμφανιστούν.

Είναι όμως απαραίτητη και η προσοχή από τον καθένα πολίτη της Σκοπέλου ξεχωριστά ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο την πιθανότητα έναρξης μιας πυρκαγιάς. Καλούμε λοιπόν δια της παρούσης τους πολίτες της Σκοπέλου όπως τις επόμενες ημέρες όπου αναμένεται άνεμος πολύ μεγάλης έντασης και λόγω της ξηρασίας που συνεχίζει να υφίσταται στη φύση γύρω μας, να μην ανάψουν φωτιά στην ύπαιθρο για κανέναν λόγο. Να μην προβούν σε εργασίες κοπής μετάλλων, ηλεκτροσυγκόλησης και γενικά χρήσης εργαλείων και μηχανημάτων τα οποία μπορεί να δώσουν σπίθες. Να αναφέρουν αμέσως μόλις αντιληφθούν καπνό ή και οσμή καμένου στην Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 2424024598 και 2424024199 ή στο 199 όπου απαντά η Πυροσβεστική υπηρεσία Βόλου

Οι μελισσοκόμοι να μην προβούν σε κάπνισμα των μελισσών στα μελίσσια τους  καθότι αυτό απαγορεύεται με δείκτη 3 και πάνω. Να μην αφεθούν απορρίμματα και κυρίως ογκώδη  (στρώματα, έπιπλα, πλαστικά) εκτός των κάδων και σε περιοχές όπου είναι δίπλα στο δάσος. Να μην γίνεται απόρριψη αναμμένων τσιγάρων και απορριμμάτων που μπορεί να θέσουν φωτιά από τα Ι.Χ αυτοκίνητα και τα δίκυκλα. Αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα και γίνεται αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των πινακίδων για  εξήντα ημέρες αμέσως και χρηματικό πρόστιμο  (Κ.Ο.Κ) επίσης διώκεται και από την Υπηρεσία μας βάσει του Ποινικού κώδικα. 

Στην προσπάθεια μας για την διαφύλαξη του δασικού πλούτου και του απαράμιλλου φυσικού κάλλους της Σκοπέλου θέλουμε όλους τους πολίτες δίπλα μας.

Ο Προϊστάμενος Π.Κ Σκοπέλου
Ευάγγελος Κ. Καραμήντζας
Επιπυραγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.