Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

28 Σεπτεμβρίου | Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις της Μέρας Πανελλαδικής δράσης για την Παιδεία

Η Πρωτοβουλία αναπληρωτών - ωρομίσθιων και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση καλεί όλους τους συμβασιούχους και μόνιμους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στις 28/9, στις 2μ.μ. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας αγωνιστικής κινητοποίησης για μόνιμους διορισμούς.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ότι επέστρεψε η «κανονικότητα» στην εκπαίδευση, η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλες ελλείψεις και κενά στα σχολεία σε δασκάλους, καθηγητές, ειδικούς παιδαγωγούς και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
Πιο συγκεκριμένα στο Νομό Μαγνησίας, στην Α/θμια εκπαίδευση υπάρχουν ακόμα δεκάδες κενά που δεν έχουν καλυφθεί: 2 Νηπ/γοί στη Β΄ Περιοχή, 1 καθηγητής Μουσικής στη Β΄, 1 καθηγητής Γερμανικής στην Α΄ Περιοχή, 2 καθηγητές Πληροφορικής στην Α΄, 35 Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής για Παράλληλη Στήριξη, 10 Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής για στελέχωση Τμημάτων Ένταξης, 12 καθηγητές Εικαστικών και Θεατρολόγοι και 4 Δάσκαλοι στην Α΄ Περιοχή για τη λειτουργία της Δ.Υ.Ε.Π.
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην Β/θμια εκπαίδευση με τα υπάρχοντα κενά να αφορούν 10 καθ/τές Φυσικής στην Α΄ Περιοχή, ενώ στα νησιά υπάρχουν ελλείψεις 5 Φιλολόγων (ΠΕ 02), 3 Μαθηματικών (ΠΕ 03), 3 καθ/τών Φυσικής ((ΠΕ 04), 2 Νομικών (ΠΕ 78) κ.ά. Επίσης, παρατηρούνται πολλές ώρες κενών σε καθ/τές Γαλλικής, Αγγλικής, Γερμανικής (ΠΕ 05, ΠΕ 06, ΠΕ 07)

Απαντάμε στο παραμύθι της κυβέρνησης περί «κανονικότητας» και διεκδικούμε εδώ και τώρα:

Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή!
Να μην κλείσει κανένα τμήμα σε ΕΠΑΛ, Λύκεια και Γυμνάσια! Να λειτουργήσει παντού το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με όλους τους εκπαιδευτικούς!
Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ!
Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή που χρειάζεται παράλληλη στήριξη!  
Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές!
Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών!
Άμεση χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή να γίνει πραγματικότητα για όλα τα παιδιά!

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία για το ζήτημα των διορισμών! Τους υποτιθέμενους 10.000 διορισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά, ακολούθησαν οι 20.000 «διορισμοί» της υπουργίας Φίλη και οι «μαζικοί διορισμοί» σε βάθος τριετίας της υπουργίας Γαβρόγλου. Για μια ακόμα χρονιά, άνοιξαν το ζήτημα των περιβόητων κριτηρίων διορισμού με σαφή στόχευση τον «εμφύλιο» στο χώρο των αναπληρωτών, ανάλογα με το ποια κριτήρια πληροί η κάθε υποομάδα. Στην ουσία, με τις αλλαγές των τελευταίων χρόνων, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και αυτές που επίκεινται, τα κριτήρια των υποτιθέμενων διορισμών θα αποτελέσουν κριτήρια απόλυσης για χιλιάδες από εμάς με τις περικοπές προσωπικού, όπως επιτάσσουν οι «βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης δυναμικού» του ΟΟΣΑ, στις οποίες έχει δεσμευθεί και αυτή η κυβέρνηση. 

Στον εμπαιγμό της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων απαντάμε με την οργάνωση του αγώνα μέσα από τα σωματεία μας για τον διορισμό όλων των συναδέλφων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Απαιτούμε:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών! 
Καμία απόλυση συμβασιούχου!

Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.