Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Οι μαθητές του Λυκείου Σκοπέλου παρακολουθούν την εθνική ομάδα και παίζουν goalball

Η ασημένια πρωταθλήτρια στο διεθνές τουρνουά γκόλμπολ της Μαδρίτης, εθνική ομάδα μπάσκετ τυφλών Goalball, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στη Σκόπελο, προετοιμαζόμενη για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει στην Πολωνία, πραγματοποιώντας προπονήσεις στο κλειστό γυμναστήριο Σκοπέλου.
Μία από αυτές τις προπονήσεις παρακολούθησαν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου, όπου είχαν την τιμή να συναντηθούν με τον προπονητή και τους αθλητές της Εθνικής Ελλάδας goalball, ένα παραολυμπιακό άθλημα για άτομα με οπτικές δυσκολίες.

Την Εθνική ομάδα αποτελούν οι αθλητές: Τάτσης Γρηγόρης, Σκουρμπούτης Γιάννης, Μπεζιάνι Αντριάνο, Κορδάκης Χαράλαμπος, Αλεξίου Μιχάλης, Χατζηπάντου Αθανάσιος. Ομοσπονδιακός Προπονητής είναι ο Ανάστος Αντώνης και βοηθός ομοσπονδιακού ο Σιζόπουλος Χριστόφορος.
Στο Κλειστό Γυμναστήριο οι μαθητές-τριες του σχολείου παρακολούθησαν μια σύντομη ενημέρωση για το άθλημα και συμμετοχικό-βιωματικό μάθημα, παίζοντας και οι ίδιοι goalball, με τη βοήθεια του προπονητή της ομάδας. Στη συνέχεια, τα παιδιά παρακολούθησαν την προπόνηση των αθλητών, καθώς και σύντομο αγώνα goalball. Παίζεται σε ένα γήπεδο διαστάσεων 9 Χ 18. Τα τέρματα έχουν διαστάσεις 9 Χ 1,30 μέτρα με μια μπάλα βάρους 1250 γραμμαρίων που στο εσωτερικό της έχει κουδούνια για τον ηχητικό εντοπισμό της. Το παιχνίδι διαρκεί 2 12λεπτα καθαρού χρόνου με μια ανάπαυλα τριών λεπτών. Η κάθε ομάδα αγωνίζεται με τρεις παίκτες-τερματοφύλακες, που πρέπει να αναχαιτίσουν και να πιάσουν την μπάλα στο έδαφος, και έχει και τρεις αναπληρωματικούς.
Η συνάντηση κέρδισε το νου και τις καρδιές των νέων, προσφέροντάς τους ενσυναίσθηση για τα άτομα με αναπηρία, αντιρατσιστική αγωγή και ανάδειξη της αισιόδοξης πλευράς της ζωής, μέσα από την αξία της διαφορετικότητας και την προσωπική προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.