Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Αδέλφια πνιγόμαστε..!

...ή «ας φύγει από πάνω μου η ευθύνη και όπου θέλει ας πάει»

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα ρέματα προσφεύγει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Όπως διαβάσαμε σε δελτία Τύπου, η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των ρεμάτων μεταβιβάστηκε -ελέω “Κλεισθένη”- στην Περιφέρεια, χωρίς όμως ταυτόχρονα να μεταβιβαστούν τα θεσμικά εργαλεία, ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων και οι κατάλληλοι πόροι και μέσα!

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό ενώ μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των ρεμάτων στις Περιφέρειες:
• δεν μεταβιβάστηκαν ταυτόχρονα οι αντίστοιχοι ανθρώπινοι και χρηματικοί πόροι παρά τη ρητή Συνταγματική πρόβλεψη,
• δεν προβλέπεται χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, 
• με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα, απαιτείται διάστημα ακόμη και 8-10 μηνών (από την ώρα της ένταξης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης για να ξεκινήσει το έργο,
• με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο οι Περιφέρειες δεν μπορούν να προχωρήσουν σε λήψη μέτρων για έκνομες δραστηριότητες (καταπατήσεις) στα ρέματα.

«Πολλά ρέματα είναι καταπατημένα, περιφραγμένα, μπαζωμένα. Αν σ’ ένα ρέμα υπάρχουν, για παράδειγμα, πέντε αυθαίρετα, οι Περιφέρειες δεν μπορούν να προχωρήσουν στην κατεδάφισή τους καθώς η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκει είτε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση είτε στους Δήμους», διευκρίνισε ο Κώστας Αγοραστός, για να μας θυμίσει το “ανέκδοτό” στο οποίο σε έναν δρόμο η αριστερή πλευρά ανήκει στον Δήμο, η δεξιά στην Περιφέρεια και η μέση στην Κτηματική!

Με όλα αυτά σκιάχτηκα πάλι, καθώς πλησιάζει και η 22α Σεπτεμβρίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.