Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Γονείς και μαθητές να απομονώσουν ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα

Να απομονώσουν γονείς και μαθητές τα ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα που εμφανίζονται αυτές τις μέρες στα σχολεία καλώντας σε καταλήψεις για το «Μακεδονικό» και τη «Βόρεια Ηπειρο», καλεί η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΑΣΓΜΕ, αναφέρει:
«Αυτές τις μέρες τα σχολεία και οι μαθητές μας - τα μηνύματα τους έχουν φτάσει σε όλη την Ελλάδα-έχουν μπει στο στόχαστρο διαφόρων εξωσχολικών κύκλων που τους προτρέπουν να κάνουν καταλήψεις για "Μακεδονικό", "Κατσίφα" και "Β. Ήπειρο", παροτρύνοντας τους μαθητές στους οποίους απευθύνονται να επικοινωνήσουν με τα 15μελή και τους συλλόγους γονέων, για να κλείσουν τα σχολεία τους.

Μας προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι, την ώρα που μαζικές κινητοποιήσεις τόσο το προηγούμενο διάστημα όσο και σήμερα πραγματοποιούνται σε σχολεία της χώρας, με αφορμή άμεσα και σημαντικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, όπως οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, τα διδακτικά κενά, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η μεταφορά των μαθητών, την κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ, την σχολική στέγη, κ.ά. εμφανίζονται καταλήψεις που, ουδεμία σχέση έχουν με θέματα παιδείας, αλλά ούτε και με γενικότερα προβλήματα της σκληρής καθημερινότητας παιδιών - γονιών - εκπαιδευτικών, ενώ κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι προκύπτουν από δράσεις μικρών ομάδων μαθητών χωρίς να παίρνονται αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις των μαθητών στα σχολεία.

Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εδραιώσει την συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο στόχο έχει την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε της γειτονικής χώρας, αυτοί οι κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές ακραίες λυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για τη χώρα και το λαό μας, αντί για την προώθηση των ιδεών για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία για το κοινό συμφέρον.

Παρά την προσπάθεια των οργανωτών να εμφανίσουν ως κάτι αυθόρμητο τις συγκεκριμένες κινήσεις, γίνεται φανερό ότι αυτές αποτελούν ενορχηστρωμένη δράση εξωσχολικών ατόμων, που πρόσκεινται σε ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το ρόλο των…
χορηγών επικοινωνίας έχουν αναλάβει ακροδεξιές ιστοσελίδες, αλλά και η Χρυσή Αυγή, που χαιρετίζουν το “μαθητικό ξεσηκωμό”.

Οι μαθητές να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες. Να μην επιτρέψουν στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό να διεισδύσουν στα σχολεία τους. Να μην επιτρέψουν στο μίσος να μολύνει τις ψυχές τους. Η ελπίδα βρίσκεται στην κοινή πάλη των λαών και της νεολαίας κόντρα σε πολεμοκάπηλους και εθνικιστές, σε κυβερνήσεις και εκμεταλλευτές. Αυτοί που βάζουν τους λαούς να σφάζονται, είναι οι ίδιοι που φέρανε τα σχολεία στην κατάσταση αυτή.»

7 σχόλια:

  1. Από πότε η πάλη για έξοδο από το ΝΑΤΟ και από την Ε.Ε., για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει και τόσα άλλα δίκαια αιτήματα που έχουν μαθητές και γονείς δεν αφορούν όλη τη κοινωνία; Μας φταίνε οι μετανάστες και οι λαοί γύρω μας; Που στο κάτω κάτω όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά έχουμε κοινό εχθρό τους καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό. Μήπως λοιπόν αυτούς πρέπει να αντιπαλέψουμε και φυσικά όλα τα φασιστοειδή που έχουν βγει από τις τρύπες τους για να χύσουν το δηλητήριο του μίσους και του φασισμού; Και φυσικά επειδή οι φασίστες πάντα είναι κότες εμφανίζονται ή το βράδυ ή ανώνυμα. Το σίγουρο είναι ότι θα τους συντρίψει για ακόμη μια φορά η πάλη των λαών και αυτούς και τα αφέντικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήσουν ενάντια στο ΝΑΤΟ θα ήσουν και ενάντια στην ονομασία αυτή των Σκοπίων για να μπουν στο ΝΑΤΟ. Τα υπόλοιπα που λες δεν ισχύουν στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το δίκαιο του λαού σου πρέπει να υποστηρίζεις.

      Υ.Γ. Τα άλλα σχόλια γιατί σβήστηκαν;

      Διαγραφή
  2. Αφού, αγαπητοί σχολιαστές, σας πνίγει το δίκιο, γιατί δεν σχολιάζετε με το αληθινό ονοματάκι σας, για να ξέρουμε και τι μέρος του λόγου είστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Ελλάδα του σήμερα πλήττεται η κοινή λογική, το μέτρο και κυρίως οι προαιώνιες αξίες. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι επαρκής και άξιος λόγος (τουλάχιστον) καταλήψεων η εκχώρηση της Μακεδονίας και του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου στους αδηφάγους γείτονές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γυμνασιο Γλωσσας Καταληψη
    Η Μακεδονια ειναι Ελληνικη οσο και να προσπαθητε να αλλαξετε την Ιστορια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσυπογράφουμε την ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ.Θέλουμε σχολεία κοιτίδες πολιτισμού και μόρφωσης και οχι σφηκοφωλιές απο όπου θα βγαίνουν νέοι αμόρφωτοι και αναλώσιμοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ζήτημα της εκποίησης της ιστορίας της Μακεδονίας είναι πολύ σοβαρότερος λόγος για κατάληψη από το αν π.χ. η τυρόπιτα είναι στρογγυλή και άλλες κωμικοτραγικές "μορφές πάλης" που έχουμε δει να διαδραματίζονται στα σχολεία κάθε χρόνο. Η άποψή μου είναι να μην επιτρέπουμε σε ΚΑΝΕΝΑ κόμμα να κάνει κατήχηση στα παιδιά μας. Φαίνεται όμως ότι αυτό ήταν μονοπώλιο για κάποιους και τώρα κάτι τους ενοχλεί. Γ. Σοφικίτης, εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.