Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Απεργιακή συγκέντρωση στη Σκόπελο με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες»!

Δυναμικό "παρών" από νέους και παλιούς οικοδόμους στην απεργιακή συγκέντρωση μετά και την πρωτοφανή για τα τελευταία χρόνια μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές του Σωματείου την προηγούμενη μέρα.
Το παραμύθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γύρω από την επιστροφή στην "κανονικότητα" και τη μεταμνημονιακή εποχή ξεσκέπασαν οι ομιλητές της χθεσινής απεργιακής συγκέντρωσης στη Σκόπελο. 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΕΝΤΗΣ | ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Τόσο ο Βαγγέλης Κορέντης από το Σωματείο Οικοδόμων, όσο και ο Γιώργος Γούλας από το Συνδικάτο ΟΤΑ τόνισαν ότι βρίσκονται σε ισχύ 800 περίπου μνημονιακοί νόμοι που καταδυναστεύουν τις ζωές μας με τα ματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές δαπανών σε Υγεία - Παιδεία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη φοροληστεία. Όπως επισήμαναν μάλιστα, ο δικομματικός καβγάς που στήνεται σε δευτερεύοντα ζητήματα από την Κυβέρνηση και τη ΝΔ, προσπαθεί να καλύψει την ουσιαστική συμφωνία τους στις στρατηγικές επιλογές για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων όπως και στην εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΛΑΣ | ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ
Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στη Σκόπελο έγινε και από τους δύο συνδικαλιστές με προεξέχουσα τη δραματική κατάσταση του Κέντρου Υγείας, τόσο από πλευράς ελλείψεων ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού όσο και από πλευράς προβλημάτων κτιριακής υποδομής, με τις συνθήκες λειτουργίας του να κρίνονται οριακές για την ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών, όπως και στη μεγάλη κινητοποίηση πριν 20 ημέρες με πρωτοβουλία μαζικών φορέων. Έμφαση δόθηκε και στην υποστελέχωση όλων των νευραλγικών  υπηρεσιών του νησιού:

- Στο Δασαρχείο, όπου η χρόνια αποψίλωση από προσωπικό οδηγεί στην απαξίωση και εγκατάλειψη του δασικού πλούτου.

-Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, όπου δύσκολα καλύπτονται οι βάρδιες τη θερινή περίοδο.

-Στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που αδυνατεί να καλύψει μελέτες και έργα άκρως απαραίτητα. 

-Στην Πολεοδομία, η οποία καλύπτει και την Αλόννησο και στηρίζεται διοικητικά από το Δήμο Βόλου, αφού δεν υπηρετεί αρμόδιος μηχανικός.

-Στα ΚΕΠ του νησιού, όπου στην ουσία οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να λάβουν την άδειά τους. 

-Ο ήδη υποστελεχωμένος Δήμος προσπαθεί να καλύψει με ανταποκριτή τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχει ο ΟΑΕΔ στους ανέργους, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το άγχος και η ανασφάλεια μήπως χάσουν οι άνεργοι το "ταμείο" λόγω καθυστερήσεων...

Ξεχωριστή μνεία έγινε και για τις ελλείψεις στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, όπου το καλοκαίρι βγήκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων με συνεχόμενη δουλειά και τις αργίες και τα απογεύματα, με σημαντικότατα προβλήματα στον μηχανολογικό εξοπλισμό και σοβαρότατες ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά στα δύο πρόσφατα εργατικά "ατυχήματα" με θύματα 60χρονους συμβασιούχους στους Δήμους Αλμυρού και Σκιάθου που έδιναν τη μάχη για το μεροκάματο και στις ευθύνες κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών του ευρωμονόδρομου.

Όσον αφορά στο πλαίσιο διεκδίκησης, πέρα από τα γενικά αιτήματα που βάζει το ΠΑΜΕ, κυριάρχησαν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στο Κ.Υ., Δήμο, Δασαρχείο, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και Σχολεία, η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η δημιουργία χώρων αποδυτηρίων και τουαλετών στο αμαξοστάσιο (Παλιά Σφαγεία) και η άμεση συντήρηση, επισκευή και ανανέωση του στόλου οχημάτων του Δήμου, οι μελέτες και έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, οι έλεγχοι δημόσιων κτιρίων για αντισεισμική προστασία, η επιδότηση εισιτηρίου στους εργαζομένους με τα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, η απόσυρση των δολοφονικών όπλων του ΝΑΤΟ από Λάρισα και Στεφανοβίκειο.

Οι παρευρεθέντες ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για τη Γενική Απεργία στις 28 του Νοέμβρη, με ενδιάμεσο σταθμό την εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Σάββατο 17-11-18, στις 7μμ στον ΟΡΦΕΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.