Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου | Εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Στην γεμάτη από κόσμο όλων των ηλικιών αίθουσα του "Ορφέα", πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου, που ήταν αφιερωμένη στην 45η επέτειο του Πολυτεχνείου και είχε αντιφασιστικό χαρακτήρα. Στην αρχή προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα, το ρόλο των αστικών κυβερνήσεων στην άνοδο του φασιστικού ρεύματος στην Ελλάδα, τη δικτατορία του Μεταξά, φτάνοντας μέχρι τη Χούντα των Συνταγματαρχών και τη λαική εξέγερση το Νοέμβρη του '73.

Κατόπιν το μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Σούλα Πατσή - Κορέντη στην κεντρική ομιλία της κατέδειξε το χαρακτήρα της δικτατορίας ως μια άλλη μορφή διακυβέρνησης της αστικής εξουσίας και του καπιταλισμού, στην πιο επιθετική της μορφή, παρουσίασε στοιχεία για την οικονομική της πολιτική, το ρόλο των Αμερικανών και την αντίσταση στο απριλιανό καθεστώς.
Το κλείσιμο της εκδήλωσης ήταν συγκινησιακά φορτισμένο, καθώς οι παρευρισκόμενοι σιγοτραγούδησαν τραγούδια του αγώνα, που απέδωσαν εξαίσια οι μικροί μαθητές της Κατερίνας Καραγιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.