Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Σκόπελος | Αυστηρή ανακοίνωση – καταγγελία για τα προβλήματα της υπηρεσίας καθαριότητας στο Δήμο Σκοπέλου και την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ;
ΚΑΛΟΥΜΕ:
ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ.
• ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ Ο,ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ
Λύση “χθες”στα προβλήματα της υπηρεσίας καθαριότητας στο Δήμο Σκοπέλου και τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, ώστε να μην εργάζεται το προσωπικό με κίνδυνο της ζωής του, ζητά με αυστηρή ανακοίνωση – καταγγελία ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, μετά την επίσκεψη σύσσωμου του Δ.Σ., που πραγματοποιήθηκε στο νησί πριν λίγες ημέρες και την -με ένταση και διάσταση απόψεων- συνάντησή τους με τον Δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη.
Να θυμίσουμε ότι τα προβλήματα στην υπηρεσία καθαριότητας στο Δήμο Σκοπέλου, τα οποία αποκάλυψε ο έλεγχος κλιμακίου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, που διενεργήθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία το 2017, είχαν “βγεί στον αφρό” από το 2011, μετά από ανάλογη έρευνα του ΣΕΠΕ, αλλά τα ευρήματά της έμειναν στο επίπεδο της διαπίστωσης από τη διοίκηση Μιχελή.

Στην ανακοίνωση – καταγγελία αναφέρονται τα παρακάτω:

«Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι στην υπηρεσία καθαριότητας.


Χώρος αμαξοστασίου τα παλιά σφαγεία του Νησιού! Χώροι υγιεινής; ανύπαρκτοι. Μόνο υγρασία και τσιγκέλια των σφαγείων παντού. Οχήματα τα οποία δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και οχήματα με κομμένα σασί να κυκλοφορούν βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των εργαζομένων.


Τους καλοκαιρινούς μήνες οι εν λόγω υπάλληλοι δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα! Υπερωρίες μηδέν. Ρεπό; ναι δίνονται. Αλήθεια, που είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας για το πενθήμερο και για την εργασία του Σαββάτου (ρεπό την Δευτέρα). Κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν και θέλουν να αμείβονται και όχι για να κάθονται το χειμώνα.


Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι
πριν τις εκλογές(!) θα είναι έτοιμοι οι χώροι υγιεινής. Πέντε χρόνια χρειάστηκαν για να γίνουν αυτοί οι χώροι.


Ζητάμε εδώ και τώρα να λυθεί το πρόβλημα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου.


Ζητάμε να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Όχι άλλα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων με κίνδυνο την ζωή τους.


Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Καλούμε τους εργαζομένους στο Δήμο Σκοπέλου να εφαρμόζουν ό,τι λέει η νομοθεσία, να χρησιμοποιούν τα ΜΑΠ, να μην τρομοκρατούνται και να ενημερώσουν το σύλλογο για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.»

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ (ΚΛΙΚ)

Σκόπελος / “Kατεβατό υποδείξεων" του Κλιμακίου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, που έλεγξε τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων


Ζήτημα πάλης των εργαζομένων η υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.