Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Οι εκλογές δεν έχουν καμιά σημασία στα προτεκτοράτα

Γράφει ο
Παναγιώτης Γρ. Σταμούλης
Παιδίατρος

Μετά από επτά σχεδόν χρόνια χρεοκοπίας, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πως η Ελλάδα δεν είναι μια κανονική, κυρίαρχη, δημοκρατική χώρα, αλλά ένα προτεκτοράτο με στοιχεία αποικίας και μπανανίας. Οι πάντες έχουν αντιληφθεί πως δεν έχει απολύτως  καμιά σημασία ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση, αφού οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας έχουν παρθεί από άλλους και έχουν υπογραφεί από όλα τα κόμματα που ήταν στην κυβέρνηση μετά την χρεοκοπία της. Και αυτό δεν αλλάζει με κανένα Τσίπρα και κανένα Μητσοτάκη. Αυτό μονο οι ίδιοι οι Έλληνες μπορούν να το αλλάξουν. Αν θέλουν.

Στο ίδιο έργο θεατές

Ενόψει, λοιπόν, των εκλογών –που ουσιαστικά δεν έχουν κανένα νόημα– θα παιχτεί το ίδιο έργο με αυτό που βλέπαμε επί δεκαετίες με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι αυτά τα δυο κόμματα κυβέρνησαν μαζί και αγαπημένα μετά την χρεοκοπία της χώρας –αφού την οδήγησαν πρώτα στη χρεοκοπία– θα έπρεπε να είχε πείσει όλους τους Έλληνες για την απάτη, αλλά αυτό μάλλον δεν συμβαίνει.

Αποχή

Αφού, λοιπόν, οι εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα στα προτεκτοράτα, η πιο υγιής αντίδραση των Ελλήνων στις επόμενες εκλογές θα ήταν –κατά την ταπεινή μου άποψη– να μην πάνε να ψηφίσουν. «Και θα αλλάξει κάτι αυτό;», θα αναρωτηθεί κάποιος. Γιατί, τώρα που ψηφίζεις αλλάζει κάτι; «Μα δεν θα περάσει το επόμενο Μνημόνιο, αν δεν πάω να ψηφίσω;» Γιατί, ως τώρα που ψήφιζες δεν περνούσαν τα Μνημόνια; Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος θριάμβευσε με 61.3% και πριν κλείσουν οι κάλπες, είχε γίνει ΝΑΙ. Ούτε οι εκλογές, ούτε τα δημοψηφίσματα μετράνε στην Ελλάδα. Η γνώμη των Ελλήνων δεν
μετράει. Ούτε τα κόμματα μετράνε. Το μόνο που πετυχαίνουν τα κόμματα στα προτεκτοράτα είναι να κρατούν διαιρεμένους, παθητικούς και ανίσχυρους τους πολίτες. Γι’ αυτό, λοιπόν, μια καλή απάντηση στις επόμενες εκλογές, όταν γίνουν, είναι να μην πάει κανένας Έλληνας στην κάλπη. Όπως, επίσης, τα κόμματα που επιθυμούν την απελευθέρωση της Ελλάδας καλό θα ήταν, αντί να συμμετάσχουν στις εκλογές, να καλέσουν τους πολίτες σε αποχή.

Και τι θα συμβεί;

Αν η αποχή φτάσει σε ένα ποσοστό 70% (στις τελευταίες εκλογές το ποσοστό αποχής ανήλθε στο 44,1%), τίποτα δεν θα είναι το ίδιο την επόμενη μέρα και η όποια κυβέρνηση – όπως και οι δανειστές– θα ξέρουν καλά πως τα κόμματα που κυβερνούν δεν έχουν λαϊκή νομιμοποίηση, δεν είναι νομοποιημένα από την κοινωνία. Αν, δηλαδή, η αποχή φτάσει το 70%, το κυβερνών κόμμα θα έχει γύρω στο 10% του εκλογικού σώματος. (Ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει σήμερα το 18% του εκλογικού σώματος).

Να ξαναπάρουμε τη χώρα μας

Αυτό που έχει σημασία είναι να πάρουμε τη χώρα μας πίσω. Αφού πάρουμε τη χώρα μας πίσω, μπορούμε μετά να σκοτωθούμε μεταξύ μας οι δεξιοί με τους αριστερούς και όλους τους άλλους. Αλλά πρέπει πρώτα να πάρουμε τη χώρα μας πίσω. Η αποχή από τις εκλογές στα προτεκτοράτα είναι μια πατριωτική πράξη, είναι μια συνειδητή πράξη ευθύνης.
ΥΓ: Δεν αμφιβάλλω πως πολλά κομματόσκυλα, νεοναζί και διάφοροι βλαμμένοι που ψηφίζουν Λεβέντες για να κάνουν πλάκα, θα πάνε στις κάλπες, Προφανώς, δεν απευθύνομαι σε αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.