Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Σκόπελος | Σκουπιδότοποι στο "συγκριτικό πλεονέκτημα" του νησιού! (φωτογραφίες)

Για ιδέστε τον Αμάραντο...(Ι)
Απορρίμματα σε ένα από τα
πολυδιαφημισμένα σημεία του νησιού!
Ο δασικός πλούτος της Σκοπέλου προσφέρεται για ποικίλες εναλλακτικές δράσεις και η “πολιτική” της εκάστοτε δημοτικής αρχής και των κατοίκων του νησιού θα πρέπει να είναι η συνολική αξιοποίηση του δασικού πλούτου. 
Το Δάσος αναφέρεται, σε κάθε ευκαιρία, ως “συγκριτικό πλεονέκτημα” του νησιού και διαφημίζεται ανά την υφήλιο, καλώντας τους επισκέπτες να το επισκεφτούν. Ο “περιπατητικός τουρισμός” έχει παίξει ως υπόσχεση σε πολλά προεκλογικά φυλλάδια δημάρχων, οι οποίοι κατά καιρούς μάς έχουν υποσχεθεί την αξιοποίηση του με πολλούς και διάφορους τρόπους…

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όποιος κάνει μια βόλτα στο δάσος, θα δει και θα φωτογραφίσει εικόνες σαν αυτές που βλέπετε στις φωτογραφίες και που δυστυχώς αυξάνονται και πληθύνονται σε ανησυχητικό βαθμό.
Για ιδέστε τον Αμάραντο...(ΙΙ)
Απορρίμματα σε ένα από τα
πολυδιαφημισμένα σημεία του νησιού!
Αν, δε, κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά τις φωτογραφίες, θα διαπιστώσει ότι τα υλικά που απορρίπτονται ανεξέλεγκτα στις δασικές περιοχές προέρχονται, κατά 90%, από ανθρώπους που ζουν από τον Τουρισμό..!

Για το σοβαρό αυτό θέμα θα μπορούσε να υπάρξει μια μεγάλη συζήτηση, αλλά δυστυχώς πολλοί θα μιλήσουν και ελάχιστοι θα ακούσουν.

Καλή τύχη!

* Για όσους αναρωτηθούν: Οι φωτογραφίες, δυστυχώς, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΡΧΕΙΟΥ", αλλά των προηγούμενων ημερών...










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.