Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Το ΠΑΜΕ για το εργατικό ατύχημα στη Μοtor Oil

Ανακοίνωση σχετικά με το εργατικό ατύχημα το οποίο συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στη Μotor Oil εξέδωσε το ΠΑΜΕ.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την συμπαράσταση του στους 4 εργάτες της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ που τραυματίστηκαν σοβαρά στο χθεσινό εργατικό ατύχημα. Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών τους και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Το χθεσινό ατύχημα, για το οποίο η πλειοψηφία των ΜΜΕ τηρεί «σιγήν ιχθύος», είναι μια ακόμα απόδειξη του τι σημαίνει για τους εργάτες η «επιστροφή στην κανονικότητα».
Για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μετράμε μέσα σε μια βδομάδα νεκρούς σε ΛΑΡΚΟ,  σακατεμένους σε ΟΤΕ, καμένους στην ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ. Οι εργάτες γίνονται θύματα της εντατικοποίησης της δουλειάς και της έλλειψης μέτρων Υγιεινής και Ασφαλείας σε χώρους δουλειάς-καρμανιόλες.

Ταυτόχρονα, η έλλειψη των κατάλληλων υποδομών για τη αντιμετώπιση εργατικών ατυχημάτων στην βιομηχανική ζώνη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ, όπως αποδείχθηκε με το χθεσινό ατύχημα και την έλλειψη κλινών ΜΕΘ, κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τους εργαζόμενους σε όλη την περιοχή.

Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του εργοδοτικού εγκλήματος στην ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ.

Τα συνδικάτα να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες και να αναπτύξουν δράσεις για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς. Να απαιτήσουν αποφασιστικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, την επιβολή μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε εργοστάσιο και υπηρεσία, σε κάθε χώρο δουλειάς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.