Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Το 1ο Σύστημα Ν/Π Σκοπέλου στη μάχη για την διάσωση της άγριας πανίδας

Το ¼ των Συστημάτων του Ελληνικού Προσκοπισμού έχει δραστηριοποιηθεί για την διάσωση της άγριας πανίδας!


Θαλασσινή αύρα γέμισε τις οθόνες και τα νησιά μας απόκτησαν κόκκινες μικρές τελείες που σημαίνει ότι ακόμη περισσότερα ενήλικα μέλη του προσκοπισμού «δήλωσαν» με την συμμετοχή τους στην 6η Εκπαιδευτική Συνάντηση της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής, ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην διάσωση της άγριας πανίδας του τόπου μας.


Με 34 συμμετέχοντες, 3 Περιφερειακές Εφορείες (Χίου, Δωδεκανήσου, Δυτικής Κρήτης), η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου Κρήτης και 20Προσκοπικά Συστήματα (Χανίων, Μήθυμνας Λέσβου, Ρόδου, Ηρακλείου Κρήτης, Μυτιλήνης, Βέροιας, Ρεθύμνου, Ρόδου, Πύργου, Ιαλυσού, Σκοπέλου, Μυκόνου, Ευβοίας και Κέρκυρας) εκπαιδεύτηκαν στις βασικές αρχές διάσωσης αγρίων Ζώων.

Ήταν η τρίτη διαδικτυακή εκπαίδευση που υλοποιείται στα πλαίσια του χρηματοδοτούμενου προγράμματος από το Πράσινο Ταμείο, σε μορφή υβριδικού webinar. Δυστυχώς οι τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να πραγματοποιήσουμε πραγματικές συναντήσεις.

Η Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος, έμπειρη πλέον στην διοργάνωση εκπαιδεύσεων εξ’ αποστάσεως, έχει δημιουργήσει δικές της μικρές εκπαιδευτικές παραγωγές video και σε συνδυασμό με τους προσκεκλημένους ομιλητές, παρέχει στους υποψήφιους διασώστες ένα πλήρες curriculum που τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν διάσωση και μεταφορά Άγριου Ζώου με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Η 6η Εκπαιδευτική Συνάντηση φιλοξένησε ομιλητές από  την οργάνωση iSea, την ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ, για τα κητώδη (δελφίνια, φάλαινες) και για τις θαλάσσιες χελώνες από την οργάνωση ΑΡΙΩΝ και το Κέντρο Διάσωσης ΑΡΧΕΛΩΝ. Τα κτηνιατρικά θέματα Πρώτων βοηθειών στην άγρια πανίδα κάλυψε κτηνίατρος.

Η «Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής» αποτελεί την υλοποίηση ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος (Αριθμ. Απόφ. 148.3/2018) και υλοποιείται με τη συμμετοχή οργανώσεων που εξειδικεύονται στη διάσωση και την περίθαλψη άγριων ζώων, όπως ΑΝΙΜΑ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΡΙΩΝ, ΜΟΜ, ΔΡΑΣΗ για την ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ, κλπ.


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Θανάσης Φαδάκης

1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.