Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Δύο κρούσματα σήμερα στη Σκόπελο | Στα πόσα θα αρχίσουμε να τηρούμε 100% τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης;

Τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του Covid19 τηρούνται από την πλειοψηφία των κατοίκων της Σκοπέλου. Ας ελπίσουμε η μειοψηφία, που αρνείται ακόμα να εφαρμόσει τα μέτρα και οι αρνητές της μάσκας και του κορωνοϊού να συνετιστούν και να μην θέσουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία...

Δύο κρούσματα ταυτοποιήθηκαν ως θετικά στον covid-19 στο νησί της Σκοπέλου, το ένα στο Νέο Κλήμα και το άλλο στη χώρα Σκοπέλου, με την Πολιτική Προστασία να δρα άμεσα και να έρχεται σε επικοινωνία με τα δύο “θετικά” άτομα για να τους συστήσει να ακολουθήσουν αυστηρά το πρωτόκολλο, το οποίο προβλέπει κατ’ οίκον καραντίνα για τουλάχιστον 14 ημέρες, όπως και να τηρήσουν όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε και το αστυνομικό τμήμα Σκοπέλου και άρχισε η ιχνηλάτιση των επαφών τους.

Ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκοπέλου κ. Άγγελος Ξηντάρης μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε με τα δύο άτομα για να τους ευχηθεί ταχεία ανάρρωση, ενώ τους δήλωσε ότι ο Δήμος είναι πρόθυμος να τους παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν.

Εν τω μεταξύ η μάχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκοπέλου μεταφέρεται στη ενημέρωση των δημοτών, ώστε να τηρούν τα μέτρα στο ακέραιο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του Covid19, στον “πόλεμο” με αυτούς που αρνούνται τον κορωνοϊό, αποδίδοντας την ύπαρξή του σε θεωρίες συνωμοσίας, στους αρνητές της μάσκας και γενικά την πανδημία της συνωμοσιολογίας, που επιτυγχάνεται με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την παραπληροφόρηση.

Η διάδοση αυτών των συνωμοσιών εντείνει την ανησυχία και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα, που ωθεί αρκετούς να μην τηρούν τα μέτρα και να διασπείρουν τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα την αύξηση κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.