Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Από το «δεν υπάρχουν "κρυφά” κρούσματα» μέχρι τα 13 (=40 έως 80!) μια εβδομάδα δρόμος…

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  (27-11-2020) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Ν. ΒΑΦΙΝΗ
ΑΡΧΕΙΟ | Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για covid-19. (Eurokinissi ©Βασίλης Παπαδόπουλος)

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και ενώ οι συζητήσεις και τα «ποσταρίσματα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κρούσματα σε κοινότητες της Σκοπέλου προϊδέαζαν για το τι θα επακολουθήσει, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκοπέλου μας ενημέρωνε ότι «Δεν υπάρχουν "κρυφά" κρούσματα covid-19 στο νησί» (κλικ).

Παρ' όλο τον εφησυχασμό η παραλία "βοά", δίνει νούμερα για covid-19, κυρίως για τη Γλώσσα και το Νέο Κλήμα και πληροφορία από επιστήμονα του νησιού ανεβάζει κατά πολύ τον αριθμό των κρουσμάτων

Οι προσπάθειές μας για ενημέρωση βρίσκουν εμπόδια, αφού ούτε ο ΕΟΔΥ μας απαντά σε γραπτό ερώτημά μας, ενώ οι αιρετοί -και κυρίως οι δύο αντιδήμαρχοι από Γλώσσα και Νέο Κλήμα- δεν βρήκαν μια λέξη να πουν, να συντάξουν μια αράδα για να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν τις φήμες...Τελικά και μετά από τηλέφωνα πολιτών προς την εφημερίδα, οι οποίοι απαιτούσαν πλέον να μάθουν τί συμβαίνει, η εφημερίδα αναρτά το θέμα «Σκόπελος | Τελικά υπάρχουν “κρυφά” κρούσματα στο νησί;» (κλικ), καλώντας ταυτόχρονα και τις «άσπρες μπλούζες» του νησιού να πάρουν φανερά θέση...

Μετά από 1 ώρα και 40 λεπτά η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκοπέλου  κοινοποιεί ανακοίνωση - ενημέρωση (κλικ) ότι στη Γλώσσα υπάρχουν 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα και το Νέο Κλήμα 5!

Με έκδηλη αγωνία οι δημότες του νησιού αναμένουν καθημερινά πληροφορίες για την εξέλιξη της ιχνηλάτισης, αλλά και για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων σε όλο το νησί...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  (27-11-2020) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Ν. ΒΑΦΙΝΗ

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ. 

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ. 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ. 

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ. 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΠΡΟΦΥΛΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ν. ΒΑΦΙΝΗΣ»

Σημείωση της εφημερίδας «Βόρειες Σποράδες»:

κύριε Αντιδήμαρχε,

μία ανακοίνωση γραμμένη με ΚΕΦΑΛΑΙΑ δεν φθάνει από μόνη της για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, ούτε βέβαια μπορεί να συνετίσει "απείθαρχους", "ξεροκέφαλους", "συνωμοσιολόγους" κλπ.

Ακόμα περισσότερο μια "επείγουσα ανακοίνωση" με ΚΕΦΑΛΑΙΑ δεν μπορεί να εξασφαλίσει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας, δωρεάν τεστ από τον ΕΟΔΥ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, έλεγχο για τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού.

Έχετε αναρωτηθεί αν υπάρχουν ευθύνες για τη διασπορά;

Ευχόμαστε από καρδιάς Υγεία σε όλους και γρήγορα περαστικά στους συμπολίτες μας που νοσούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.