Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου: Δωρεάν ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση, με ευθύνη του κράτους, μέσω των σχολείων, σε όλους τους μαθητές

[Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν όλα αυτά που δικαιούνται χωρίς ελεημοσύνες, εράνους κλπ! ]

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου, με αφορμή την ανάρτηση της εφημερίδας (κλικ) για την τηλεκπαίδευση και την αδυναμία πρόσβασης σε αυτήν δεκάδων -αποδεδειγμένα- μαθητών όλων των βαθμίδων μας, παρεμβαίνοντας μάς έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην με αρ. 60/2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου συμπεριλήφθηκαν τα εξής:

"Καταγραφή και προμήθεια μέσω Σχολικών Επιτροπών ή Δήμου, με κρατική χρηματοδότηση όλων των τεχνολογικών μέσων, χωρίς χρεώσεις, που θα απαιτηθούν για τους μαθητές που θα χρειαστεί να κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση με προτεραιότητα σ΄ αυτούς της Γ΄ Λυκείου".

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού  όλο αυτό το διάστημα δεν πήρε μέτρα για την εξασφάλιση όλων των μέτρων προστασίας της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών, ώστε να συνεχιστεί η αναντικατάστατη παιδαγωγική διαδικασία της ζωντανής διδασκαλίας, προσφέροντας μάσκες-αλεξίπτωτα και παγουρίνα-νάνους, ξανακλείνει όλα τα σχολεία.

Με τις αντιλαϊκές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επίσης, η κυβέρνηση χωρίς να δίνει  κρατικά κονδύλια έριξε την ευθύνη στους δήμους.

Ακολούθησαν τα διάφορα τραγελαφικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας στις αρχές Απριλίου, ενώ στο χορό των «ευγενικών χορηγιών» τάμπλετ και η/υ μπήκαν  εταιρίες που θησαυρίζουν από τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά προσφάτως και εταιρείες  που εμπλέκονται σε τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ ζητούν άμεσα, με ευθύνη των σχολικών μονάδων και κρατική χρηματοδότηση, από τον πλούτο που παράγει ο λαός δηλαδή, τα εξής:

Δωρεάν ηλεκτρονικά μέσα (tablet, laptop, σύνδεση γρήγορου internet) για την τηλεκπαίδευση με ευθύνη του κράτους μέσω των σχολείων σε όλους τους μαθητές.

Καμιά καταγραφή απουσίας σε μαθητές που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Καμία διακοπή ρεύματος και internet που θα στερεί σε μαθητές τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όχι στην αντιπαιδαγωγική μέθοδο της online μετάδοσης του μαθήματος που δεν διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν όλα αυτά που δικαιούνται χωρίς ελεημοσύνες, εράνους κλπ!

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Επίσης χαιρετίζουμε τη γνήσια αλληλεγγύη μεταξύ λαϊκών οικογενειών, που προσπαθούν να καλύψουν την κρατική αδιαφορία βοηθώντας φίλους και συγγενείς 

Σκόπελος, 14/11/2020

ΛΑ.Σ. Σκοπέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.