Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Μαγνησίας: Eπισημαίνουμε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων προστασίας σε όλους του χώρους εργασίας και σε όλους τους Δήμους

Από τον έλεγχο που κάναμε (σε πολλούς Δήμους) είδαμε ότι δεν τηρούνται πολλά από αυτά

Με έγγραφο προς την Πολιτική Προστασία και την Επιθεώρηση Εργασίας, το οποίο κοινοποιείται στους δήμους Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου ο Σύλλογος Εραζομένων ΟΤΑ νομού Μαγνησίας κάνει λόγο για την ανάγκη της τήρησης των μέτρων προστασίας σε όλους του χώρους εργασίας και σε όλους τους Δήμους.

Η σχετικό έγγραφο έχει ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι για τρίτη φορά παρουσιάστηκαν κρούσματα στον Δήμο Βόλου και το ένα είναι πάλι στο Δημαρχείο.

Ο σύλλογος μας επισημαίνει την ανάγκη της τήρησης των μέτρων προστασίας σε όλους του χώρους εργασίας και σε όλους τους Δήμους. Από τον έλεγχο που κάναμε (σε πολλούς Δήμους) είδαμε ότι δεν τηρούνται πολλά από αυτά.

-Είναι αδικαιολόγητο τόσους μήνες μετά από την πανδημία ,σε χώρους που έχουν επαφή με το κοινό να μην υπάρχουν προστατευτικά plexi glass. 

-Να υπάρχουν γραφεία χωρίς εξαερισμό και ορισμένες φορές ο χώρος εργασίας να είναι διάδρομος όπου περνάνε οι πάντες. 

-Σε άλλες περιπτώσεις πολλοί υπάλληλοι  είναι  “στοιβαγμένοι”σε μικρούς χώρους χωρίς την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους.   

-Σε χώρο όπου υπάρχει αναμονή κοινού, αυτή να γίνεται έξω από το ασανσέρ (χωρίς εξαερισμό), λίγο πριν την είσοδο στην υπηρεσία.

-Οι μάσκες προστασίας των εργαζομένων στις μάχιμες υπηρεσίες (π.χ. καθαριότητα) σε πολλές περιπτώσεις  είναι απλές και όχι αυτές που ορίζονται από τον Νόμο.

-Ενώ μερικές φορές τα ΜΑΠ είναι ανύπαρκτα.

Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, τα κρούσματα στους δημοτικούς υπαλλήλους (κατά συνέπεια και στους δημότες) θα αυξηθούν ραγδαία.

Μπορεί να διανύουμε περίοδο lock dοwn όμως σε λίγο πάλι θα λειτουργούμε κανονικά και τα προβλήματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν μέσα στο προηγούμενο 8μηνο και δεν έγιναν, έστω τώρα, να υλοποιηθούν για να αποτρέψουμε όσο είναι δυνατόν την μετάδοση του covid 19

Ζητάμε να ενεργήσετε άμεσα και σύμφωνα με την αρμοδιότητά σας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.