Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Ξεκίνησε η β' φάση της Αγιογράφησης της Ι.Μ. Αγίου Ρηγίνου


Αρχίζει το αμέσως επόμενο διάστημα η δεύτερη φάση της αγιογράφησης της Ιεράς Μονής του Αγίου Ρηγίνου στη Σκόπελο, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του 2020, ένα έργο το οποίο πραγματοποιείται από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Δήμου με την ηθική και οικονομική αρωγή πολλών Σκοπελιτών, οι οποίοι συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν, θεωρώντας ότι η συνδρομή αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και βαρυσήμαντη ευλογία για τους ίδιους και για το νησί μας γενικότερα.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ήρθαν στην Σκόπελο οι γνωστοί για την άρτια δουλειά τους αγιογράφοι Γιώργος Λαγάνης και Ηλίας Πάντζιος για να συζητήσουν με τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου τις τελευταίες λεπτομέρειες και να πάρουν τα μέτρα για την εικονογράφηση Αγίων μετά από συνδρομή πιστών.



Το “τέλος” βάπτισης και γάμου


Μεγάλη συνδρομή για την συντήρηση της Ιεράς Μονής, τις αναγκαίες επισκευές και την ενίσχυση της αγιογράφησης θεωρείται από την Εκκλησιαστική Επιτροπή το “τέλος” των 100€, το οποίο εισπράττεται για την τέλεση των μυστηρίων της Βάπτισης και του Γάμου, που πραγματοποιούνται στη Μονή Αγίου Ρηγίνου. Αυτό το ποσόν μπαίνει στον "κουμπαρά"και χρησιμοποιείται για την συντήρηση, την επισκευή και την συνέχιση της Αγιογράφησης της Ι.Μ. του Αγίου Ρηγίνου.


Για τον παραπάνω λόγο η Εκκλησιαστική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όσους και όσες τέλεσαν μυστήρια στη Μονή και όσους και όσες τελέσουν στο μέλλον.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου αναφέρει τα εξής:


«Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμε τους ευσεβείς πιστούς ότι ξεκίνησε η Αγιογράφηση της Ιεράς Μονής του Πολιούχου και Προστάτου του νησιού μας Αγίου Ρηγίνου. Ευγνωμονούμε για τη μέχρι τώρα στήριξη και εκ των προτέρων ευχαριστούμε οποιοδήποτε θελήσει να προσφέρει χρήματα "υπέρ της Αγογραφήσεως" της Μονής.

Γιώργος Λαγάνης και Ηλίας Πάντζιος | Αγιογράφοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.