Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Διορίστε ΤΩΡΑ Ακτινολόγο στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου!

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ 5ης ΥΠΕ


Χωρίς Ακτινολόγο -και ενώ ήδη μπαίνουμε στο καλοκαίρι- παραμένει επί μήνες το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, αναγκάζοντας τους Σκοπελίτες ασθενείς αλλά και εργαζόμενους,  που βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξαϋλώνονται από την ακρίβεια, να βάζουν βαθιά το χέρι την τσέπη για μια ακτινογραφία την  τρίτη δεκαετία 21ου αιώνα… Με την Ιατρική Επιστήμη να έχει κάνει τεράστια άλματα και να γίνεται λόγος για ψηφιακές χειρουργικές αίθουσες και ρομποτική χειρουργική…

Είναι ακόμη μια απόδειξη του «Νέου ΕΣΥ» που υπόσχεται να χτίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, μόνο που τα υλικά προέρχονται από τα συντρίμμια που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου παίρνοντας η μία τη σκυτάλη από την άλλη, προωθώντας με τις πολιτικές τους την εμπορευματοποίηση  και την ιδιωτικοποίηση του  κοινωνικού αγαθού της Υγείας.

Στον Οργανισμό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου προβλέπεται μία (1) θέση ΤΕ Ραδιολογίας Ακτινολογίας ή,  εν ελλείψει,  ΔΕ Χειριστών -Εμφανιστών, η οποία παραμένει κενή από τον Νοέμβριο του 2020, μετά από τη συνταξιοδότηση του υγειονομικού που την κατείχε.

Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο του 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το νησί έμεινε πάλι από ακτινολόγο για αρκετούς μήνες, καθώς ο υγειονομικός μετακινήθηκε σε άλλη μονάδα της ηπειρωτικής χώρας και το Κ.Υ. καλυπτόταν δύο ημέρες την εβδομάδα με εθελοντική μετακίνηση υπαλλήλου από το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.

Εμβαλωματικά, τον Απρίλιο του 2020, η 5η ΥΠΕ προχώρησε στην πρόσληψη ενός (1) επικουρικού ειδικότητας ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών, που τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων το Σεπτέμβριο του 2021, εν μέσω πανδημίας,  λόγω της γνωστής διάταξης για όσους αρνούνταν να εμβολιαστούν, χωρίς να αναπληρωθεί  παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι θα καλύπτονταν οι θέσεις αυτές εντός τριμήνου.

Το Υπουργείο Υγείας και η 5η ΥΠΕ κωφεύουν προκλητικά απέναντι στο αίτημα των μαζικών φορέων του νησιού για άμεση κάλυψη της θέσης του ακτινολόγου, ενώ οι …τουρίστες κυβερνητικοί βουλευτές φωτογραφίζονται χαμογελαστοί μπροστά από ένα δραματικά υποστελεχωμένο και καταρρέον Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, όπου το μόνο που άλλαξε είναι η πινακίδα της εισόδου και η αποκατάστασή του τόσο από τη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και από τη νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή  έχει καταντήσει ανέκδοτο…

Λύση δεν αποτελούν και οι πολυδιαφημισμένες χορηγίες και δωρεές των μεγάλων επιχειρηματικών Ομίλων που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας με το σιγοντάρισμα της Δημοτικής Αρχής Περίσση, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις και κλίμα αναμονής στο σκοπελίτικο λαό!

Καλούμε το λαό της Σκοπέλου να μην εφησυχάσει και να βάλει τέλος στον εμπαιγμό! Με τους μαζικούς του φορείς, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του! Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να διεκδικήσει:

-Αμεση κάλυψη της θέσης του Ακτινολόγου και των ιατρών Γενικής Ιατρικής

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών ιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων. Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας

-Αμεση αποκατάσταση των κτιριακών και άλλων υποδομών του Κέντρου Υγείας

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος 26/5/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.