Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Φορέων της Σκοπέλου ενάντια στις Βάσεις και τη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία

Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΒΟΛΟΣ, Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων της Σκοπέλου καταγγέλλει τη νέα 5ετή ελληνοαμερικανική "αμυντική" συμφωνία, που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι στην πραγματικότητα μια κατάπτυστη επιθετική συμφωνία, η οποία μετατρέπει όλη τη χώρα μας σε ένα ορμητήριο πολεμικής εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, αλλά ταυτόχρονα και σε πιθανό στόχο αντιποίνων, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού που κλιμακώνεται ανάμεσα στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο και τη Ρωσία.

Ο ρόλος που επιτελούν αυτές οι υποδομές έχει επανειλημμένα "στοχοποιηθεί" από την πλευρά της Ρωσίας, γεγονός που αναδεικνύει τους μεγάλους κινδύνους, που προκύπτουν για τον ελληνικό λαό, μέσω τέτοιων συμφωνιών που κυριολεκτικά βάζουν τη χώρα στο "στόμα του λύκου".

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που αναλαμβάνει να επικυρώσει αυτή την επικίνδυνη Συμφωνία, ενόψει και της συνάντησης Μητσοτάκη - Μπάιντεν, αναλαμβάνει τεράστιες και ιστορικές ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό. Εξίσου μεγάλες είναι και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε τις βάσεις για αυτή τη Συμφωνία, μέσω του "Στρατηγικού Διαλόγου με τις ΗΠΑ", εγκαινιάζοντας τις παραπάνω υποδομές, όπως και των άλλων κομμάτων π.χ. ΚΙΝΑΛ που στηρίζουν αυτή την πολιτική. 

Στη νέα συμφωνία το Στρατόπεδο Γεωργούλα εντάσσεται επίσημα ως υποδομή που θα χρησιμοποιείται από τις Αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα μας. Παράλληλα στο λιμάνι του Βόλου βρίσκεται το αμερικανικό πλοίο αμφίβιου πολέμου «USS Arlington» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. που συμμετέχει μαζί με την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και τους Αμερικάνους στρατιώτες που έχουν εγκατασταθεί σε Βόλο και Στεφανοβίκειο στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2022», γεγονός που αποδεικνύει το ολοένα και πιο στενό δέσιμο της χώρας στις επικίνδυνες αντιπαραθέσεις στην περιοχή. Πρόκειται για άλλη μία πρόβα πολέμου στο πλαίσιο της εμπλοκής της χώρας στην πολεμική περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. 

Το διαχρονικό επιχείρημα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, ότι με τον πολλαπλασιασμό των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας "θωρακίζεται η ασφάλεια και τα σύνορα έναντι της τουρκικής επιθετικότητας" είναι ιστορικά χρεοκοπημένο αφού τώρα οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παζαρεύουν με τη "σύμμαχο" Τουρκία με κριτήριο τη διατήρηση της ΝΑΤΟικής συνοχής. Μετά από δύο μήνες πολέμου έχουν καταγραφεί ρεκόρ υπερπτήσεων και παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, έχουν πραγματοποιηθεί ασκήσεις της Τουρκίας με σενάρια απόβασης και κατάληψης νησίδας –προφανώς ελληνικής- και με παρουσία Αμερικανών και άλλων ΝΑΤΟικών αξιωματούχων. Ενώ πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας δήλωσε ότι "δεν είναι καλή εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ".

Η Συμφωνία με τις ΗΠΑ υπηρετεί τελικά τον στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού κεφαλαίου και για χάρη των δικών του συμφερόντων οι ελληνικές κυβερνήσεις αναλαμβάνουν ρόλο "πρωτοπαλίκαρου" στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, εκθέτοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνει και η ειδική αναφορά στις επιχειρηματικές και εμπορικές συμφωνίες που συνοδεύουν τη στρατιωτική συμφωνία.

Σήμερα, που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κλιμακώνεται και αυξάνεται ο κίνδυνος επέκτασής του, ακόμη και με τη χρήση των πιο εξελιγμένων και καταστροφικών όπλων, είναι ζήτημα "ζωής και θανάτου" να διαμορφωθεί και να δυναμώσει ένα παλλαϊκό μέτωπο, με στόχο να καταργηθούν αυτές οι επαίσχυντες επιθετικές Συμφωνίες.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 12/5/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.