Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την παράταση των οικοδομικών αδειών εντός των ορίων Natura του Δήμου Σκοπέλου

Σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου και μετά από εισήγηση του προέδρου κ. Άγγελου Ξηντάρη για παράταση των οικοδομικών αδειών εντός των ορίων Natura, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να αποστείλει αίτημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τριετή παράταση των οικοδομικών αδειών στις περιοχές Natura της Νήσου Σκοπέλου, για τους λόγους που αναφέρονται στο εισηγητικό μέρος της με αριθμ. 26/2022 απόφασης ΔΣ (ΑΔΑ: 96ΟΙΩ1Δ-Δ36).

Από την εισήγηση του κ. Άγγελου Ξηντάρη:

«Το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, αφορά ένα αίτημα του Δήμου Σκοπέλου, το οποίο έχει σχέση με τις οικοδομικές άδειες που κατά παρέκκλιση είχαν εκδοθεί πριν την εφαρμογή του Ν. 3937/2011 που αφορούσε το natura, γιατί το νησί μας όπως ξέρετε είναι στο natura, στη νοητή γραμμή από το Γλυστέρι μέχρι το Λιμνονάρι και κατά παρέκκλιση παρά τους περιορισμούς του Νόμου, είχε δοθεί η δυνατότητα στους οικοπεδούχους, να εκδώσουν άδεια και ας μην ήταν τα οικόπεδά τους τέσσερα στρέμματα όπως σήμερα προβλέπεται από το Νόμο. 

Επειδή τα οικόπεδα αυτά είναι μικρά και όντως αφορούν τις λαϊκές οικογένειες, τις οικογένειες των συμπολιτών μας, γιατί αφορά μικρά κτίσματα σε επιφάνεια, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, δεκαετή, αμέσως μετά είχαμε το πρόβλημα της πανδημίας και σήμερα βέβαια έχουμε και τον πόλεμο, ο οποίος ξεκίνησε και δεν γνωρίζουμε που θα καταλήξει και με την ακρίβεια αυτή, όχι μόνο δεν είχαν τη δυνατότητα να αποταμιεύσουν οι ιδιοκτήτες των μικρών κτημάτων, αλλά και αποταμιεύσεις να είχαν κι αυτές έχουν εξαντληθεί. 

Γι’ αυτό λοιπόν ο Δήμος Σκοπέλου προτείνει να υποβάλλουμε ένα αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο, να δοθεί μια διετή τριετή παράταση, έτσι ώστε στο μέλλον να έχουν τη δυνατότητα να οικοδομήσουν, αφού έχουν πληρώσει για αυτές τις άδειες και είναι άδικο να μην μπορέσουν να οικοδομήσουν. 

Σας καλώ να υπερψηφίσετε το αίτημα που θα υποβάλλουμε προς τα αρμόδια υπουργεία. »

Ο κ. Αναγνώστου ανέφερε ότι, «εμείς θα το ψηφίσουμε, βέβαια να θυμίσουμε και λίγο τι είναι αυτό το natura, το οποίο στερούσε σε μικρά κτήματα όλες τις παρεκκλίσεις, αυτό που είχαμε στα δύο στρέμματα, να οικοδομείς διακόσια τετραγωνικά στα πεντακόσια μέτρα από τον περιφερειακό, ενώ παράλληλα έδινε τη δυνατότητα για πολύ μεγάλες επενδύσεις, για βιομηχανικές χρήσης μέσα σε περιοχές natura και άλλου είδους εκμεταλλεύσεις, αλλά σε πολύ μεγαλύτερες κλίμακες. Εμείς προφανώς και θα το ψηφίσουμε, στην προσπάθεια που κάνει ο κόσμος να σώσει τις περιουσίες του.»

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, ανταλλαγή γνωμών, έκθεση απόψεων και αφού έλαβε υπόψη όλα τα ανωτέρω 

Αποφασίζει Ομόφωνα 

Να υποβληθεί αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο, για τριετή παράταση των οικοδομικών αδειών, σε περιοχές natura, Νήσου Σκοπέλου, για τους λόγους που αναφέρονται στο εισηγητικό μέρος της παρούσας απόφασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.