Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Το Τάμα του κ. Γκουμά στον Άγιο Χριστόφορο και λίγα λόγια από τον κ. Νίκο Λεμονή


Με τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Χριστοφόρου, που τελέστηκαν την Κυριακή 8 Μαίου στη θέση Ποτάμι Σκοπέλου, ο κτήτορας του Ναού κ. Βαγγέλης Γκουμάς εμφανώς συγκινημένος, αλλά και ικανοποιημένος μετά την εκπλήρωση του Τάματος στο Άγιο, θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέδραμαν στην εκπλήρωση του, αλλά και σε όσους παραβρέθηκαν στον Εσπερινό και στα εγκαίνια του Ναού.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο, την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, τους δωρητές του Ναού, αλλά και όσους παραβρέθηκαν την Κυριακή 8 Μαΐου στο Ποτάμι, στα θυρανοίξια του τρισυπόστατου Ναού και να τους ευχηθώ ο Θεός και οι Άγιοι να τους προστατεύσουν από κάθε κακό…» μας είπε ο κ. Ευάγγελος Γκουμάς.


Το εκκλησάκι, το οποίο έχει χτιστεί στα πρότυπα ενοριακού ναού είναι τρισυπόστατο και είναι αφιερωμένο, εκτός του ομώνυμου Αγίου, στον Άγιο Ραφαήλ και στο προστάτη της Σκοπέλου Άγιο Ρηγίνο.

Ο κ. Νίκος Λεμονής

Με την ευκαιρία της λαμπρής τελετής των εγκαινίων, ο φίλος του κ. Βαγγέλη Γκουμά, κ. Νίκος Λεμονής γράφει σχετικά:

«Το ημερολόγιο σήμερα δείχνει 8 Μαΐου 2022 και πριν 5 χρόνια, εν έτει 2017 με επισκέφθηκε ο φίλος μου Βαγγέλης Γκουμάς στο σπίτι μου, μαζί με την εξαιρετική και αγαπημένη του σύζυγο Βασιλική να με ενημερώσουν ότι θέλουν να θεμελιώσουν στον εξοχικό τους ιδιόκτητο χώρο, ο οποίος βρίσκεται στη θέση Ποτάμι, ένα ξωκλήσι προς τιμήν και εις μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου, του Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου και των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης.

Τους συνέστησα να απευθυνθούν και να ζητήσουν την βοήθεια του γενικού γραμματέως και προϊσταμένου γι’ αυτά τα θέματα πατέρα Χρυσοστόμου, της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, στην οποία ανήκουμε. Τους ρώτησα ποιά Ενορία θα έχει την εποπτία και ιδιοκτησία αυτού του ξωκλησιού και μου απάντησαν ότι θα ανήκει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και Τριών Ιεραρχών.

Έτσι έπραξαν τότε και το θέμα εξετάστηκε από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο και ομόφωνα πέρασε από την ναοδομία και να, λοιπόν, που σήμερα είμαστε εδώ για να το εγκαινιάσουμε με τις ευλογίες και τις θερμότατες ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσοστόμου, συγχρόνως με τις άπειρες ευχές του θεοφιλεστάτου Επισκόπου αγαπητού μας και γνωστού μας τόσον εμού, όσο και του Βαγγέλη Γκουμά κ.κ. Θεοφίλου και του αγαπημένου μας φίλου Πρωτοσύγγελου Νικόδημου Ευσταθίου.


Σήμερα εγκαινιάζεται αυτό το ωραιότατο ξωκλήσι, ένα πραγματικό στολίδι, από τον ιερατικό προϊστάμενο της Σκοπέλου, Αλοννήσου και Γλώσσης, πατέρα Νικόλαο Κασανδριανό, μαζί με τους εξαίρετους Ιερείς της Σκοπέλου, πατέρα Κωνσταντίνο Καλλιανό, πατέρα Χρήστο Λιθαδιώτη και πατέρα Ευάγγελο Κεχριώτη.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να υπενθυμίσω στον φίλο Βαγγέλη και την Βασιλική και στα παιδιά τους να ανταποκρίνονται με ευλάβεια και αγάπη, με τιμή και ήθος, να τους δίνει νόημα και αγάπη και να μνημονεύουν πάντα όλοι τους με ευλάβεια και μεγάλο σεβασμό τους πέντε Αγίους, που τάχθηκε και εγκαινάστηκε σήμερα το ξωκλώσι. Να εκτελούν Θείες Λειτουργίες και Μυστήρια όλων των ευλαβών Χριστιανών της Σκοπέλου.

Εύχομαι εκ βάθους καρδίας να επισκέπτονται αυτό το στολίδι, να το θαυμάζουν και να το μιμηθούν, αν κάποιος σκέπτεται να κάνει κάτι παρόμοιο.

Με την δύναμη του μεγάλου Θεού και με την βοήθεια των Αγίων αυτών, να ζητούν την προστασία τους και να προσεύχονται.

Σας εύχομαι να είναι καλορίζικό και πάντοτε να το προσκυνάτε, να το μνημονεύετε και να σας χαρίσει υγεία , μεγάλη χαρά και ευτυχία στη ζωή σας!

Με μεγάλη τιμή και ευγνωμοσύνη σε σένα φίλε μου Βαγγέλη, Βασιλική και παιδιά!

Νίκος Λεμονής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.