Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Εγκρίνεται το LEADER Αλιείας

Ικανοποιημένοι οι δήμαρχοι Αλοννήσου και Σκοπέλου για την αίσια έκβαση του LEADER Αλιείας
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Διαχειριστικής Αρχής Αλιείας μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της ΕΝ.Π.Ε. Απόστολου Παπατόλια για το ζήτημα της προόδου των διαδικασιών έγκρισης και υλοποίησης του Προγράμματος Leader Αλιείας, στο πλαίσιο του οποίου έχει κατατεθεί πρόταση από την εταιρεία ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. με τελικούς ωφελούμενους των δράσεων νησιωτικές και παράκτιες περιοχές του Ν.Μαγνησίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αλοννήσου...
Πέτρος Βαφίνης, Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής και Ζαγοράς – Μουρεσίου Γιώργος Αντώνογλου. Τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής ενημέρωσαν το Γ.Γ. της ΕΝ.Π.Ε. και τους παριστάμενους Δημάρχους ότι η πρόταση της ΚΕΚΑΝΕΜ, όπως αυτή υποβλήθηκε το 2009, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο έγκρισής της, αφού ολοκληρώθηκε η φάση της αξιολόγησης με θετική εισήγηση για την ΚΕΚΑΝΕΜ, ενώ απομένει πλέον η τυπική ολοκλήρωση της διοικητικής ένταξης της πρότασης με την έκδοση υπουργικής απόφασης αποδοχής του πρακτικού αξιολόγησης από το νέο Υφυπουργό Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη. Στη συνέχεια, υποβάλλονται τα τυπικά δικαιολογητικά από την πλευρά της ΚΕΚΑΝΕΜ και ακολουθεί η κατακύρωση του διαγωνισμού, που σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος και εκταμίευση των σχετικών πιστώσεων ύψους περίπου 5 εκ. ευρώ.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Γ.Γ. της ΕΝ.Π.Ε. και οι παριστάμενοι Δήμαρχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αίσια έκβαση μιας προγραμματικής διεκδίκησης των δύο τελευταίων ετών, με ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική και παραγωγική προοπτική της περιοχής των Σποράδων και του Τρικερίου, που επηρεάζει θετικά το σύνολο των αναπτυξιακών δράσεων στη νησιωτική και παράκτια Μαγνησία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.