Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Επίσκεψη στη Βουλή της Συμβουλευτικής Ομάδας Περιβαλλοντικών Περιστατικών Έκτακτης Ανάγκης των Ηνωμένων Εθνών

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ροδούλα Ζήση, προήδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ μελών της Συμβουλευτικής Ομάδας Περιβαλλοντικών Περιστατικών Έκτακτης Ανάγκης των Ηνωμένων Εθνών και Ελλήνων βουλευτών, μελών των Επιτροπών Περιβάλλοντος, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Εξωτερικών και Άμυνας.
Από ελληνικής πλευράς, στη σύσκεψη μετείχαν ο...
Αντιπρόεδρος της Βουλής Βαΐτσης Αποστολάτος καθώς και ο Ντίνος Βρεττός, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, ο Άγγελος Μανωλάκης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο Κώστας Γκιουλέκας, μέλος της αυτής Επιτροπής, η Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, και οι Γιάννης Βούρος, Νίκος Καντερές και Κώστας Κιλτίδης, μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντας.
Καλωσορίζοντας τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ, η κα Ζήση τόνισε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη είναι έκκληση για μια διαφορετική προσέγγιση στην ανάπτυξη και ένα διαφορετικό τύπο διεθνούς συνεργασίας, αναγνωρίζοντας ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε ένα μέρος του κόσμου, μπορεί να επηρεάζουν ανθρώπους σε άλλες περιοχές, γεγονός που απαιτεί μακρόπνοες δράσεις για την προώθηση συνθηκών σε όλο τον κόσμο, που στηρίζουν την πρόοδο και ωφελούν όλους.
Στη συνέχεια, η Αντιπρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο του ΟΗΕ στην πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων των περιβαλλοντικών καταστροφών, καθώς και στην ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στα συναφή θέματα. Εξάλλου, υπενθύμισε τις δράσεις της Βουλής όσον αφορά στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση, αλλά και την ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος. Τέλος, η κα Ζήση έδωσε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα περιβαλλοντικών ζητημάτων που ξεπερνούν τα σύνορα των κρατών και των γεωγραφικών περιφερειών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.
Από την πλευρά τους, οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ ευχαρίστησαν τη Βουλή για τη θερμή υποδοχή και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων, ενώ ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Ομάδας Περιβαλλοντικών Περιστατικών Έκτακτης Ανάγκης των Ηνωμένων Εθνών παρουσίασε έκθεση των δράσεων και των προγραμμάτων του ΟΗΕ στον τομέα της οργάνωσης και του συντονισμού των διεθνών προσπαθειών για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών και περιβαλλοντικών καταστροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.