Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή Σούρλα στον υπουργό Ανάπτυξης για την κτηματογράφηση στην Αλόννησο

Ο Γ. Σούρλας με επιστολή του προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία που προέκυψε από λάθη κατά την κτηματογράφηση στην Αλόννησο.
Είναι άδικο τονίζει ο κ. Σούρλας σε πολλές περιπτώσεις ιδιοκτησίες που είχαν αγροτικό χαρακτήρα γεγονός που προκύπτει από επίσημα στοιχεία να χαρακτηρίζονται ως δασικές.
Οι κάτοικοι της Αλοννήσου ζητούν όπως κατά...
την διαδικασία σύνταξης και κύρωσης των βασικών χαρτών εκτάσεως του νησιού που εμφανίζονται στις αεροφωτογραφίες των ετών 1945 και 1960 αγροτική μορφή να μην υπαχθούν στις διατάξεις του δασικού νόμου.
Σε υπόμνημά τους που υπογράφεται από εκατοντάδες κατοίκους αναφέρω:
Στην Αλόννησο κατά την κτηματογράφηση έγιναν σημαντικά λάθη τόσο εκ μέρους των συνεργείων κτηματογράφησης με αποτέλεσμα πάρα πολλές ιδιοκτησίες που είχαν αγροτικό χαρακτήρα να χαρακτηρισθούν ως δάση ή δασικές εκτάσεις και να καταχωρηθούν στο κτηματολόγιο στο όνομα του Δήμου Αλοννήσου και παρά το γεγονός για πλείστες όσες ιδιοκτησίες υπάρχουν τίτλοι συμβόλαια, αποδοχές κληρονομιάς κ.λπ.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 Α και 3 Β του κανονισμού 2152/2003 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου εκτάσεις αυτές δεν πληρούν τον ορισμό του δάσους όπως η έννοια του δάσους και της δασικής έκτασης καθορίζονται από τις διατάξεις αυτές.
Για τον λόγο αυτό ζητούμε την επανεξέταση του ζητήματος προς άρση των αδικιών και απόδοση δικαιοσύνης δεδομένου ότι το σύνολο των κατοίκων της Αλοννήσου αδυνατεί να επωμισθεί το βάρος ενός δικαστικού αγώνα κατά του Δήμου Αλοννήσου.
Εάν η κατάσταση παραμένει ως έχει οι κάτοικοι αδυνατούν να παραμείνουν στον τόπο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.