Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Οι εκβιασμοί του υπουργού κ. Ρέππα στους δημοσίους υπάλληλους δεν θα περάσουν

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΗ
Σε καθεστώς παράκρουσης οδηγεί χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους ο Υπουργός κ. Ρέππας με την εφαρμογή του νόμου για την εφεδρεία, η οποία όπως διατυπώθηκε ευθέως στην τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου, συνιστά προαναγγελία απόλυσης. Ξεπερνώντας τους εντολοδόχους του ο κ. υπουργός ζητά από τους υπαλλήλους του Δημοσίου να δηλώσουν υπεύθυνα το σύνολο του χρόνου ασφάλισης που έχουν σε οποιοδήποτε φορέα με πρόδηλο σκοπό τον συνυπολογισμό της προϋπηρεσίας, προκειμένου να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερους στο δρακόντειο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Με την εγκύκλιο αυτή ο κ. υπουργός εκτός του ότι εκβιάζει με προκλητικό τρόπο τους δημόσιους υπαλλήλους, συγχρόνως παρακάμπτει την τήρηση της συνταγματικής και νομοθετικής νομιμότητας.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. υπουργό ότι...
ο κάθε εργαζόμενος έχει αποκλειστικό δικαίωμα να αναγνωρίσει ή όχι την προϋπηρεσία του.
Η περιφερειακή παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ», θεωρεί ότι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις, σε συνδυασμό με τις ισοπεδωτικές μειώσεις των δαπανών και τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών, θα έχει ως αποτέλεσμα την χειροτέρευση των δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Η κατάργηση του κοινωνικού κράτους, οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών, η αλματώδης αύξηση της ανεργίας και οι μειώσεις των μισθών των εργαζομένων είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του μνημονίου.
Οι ενωτικοί και μαζικοί αγώνες των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για μια νέα στρατηγική για το δημόσιο τομέα, στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών.
Η αλληλεγγύη και το «κανείς μόνος του στην κρίση» μας ενώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.