Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Βραβείο καλύτερης παρουσίας της Περιφέρειας στην έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»

Κ. Αγοραστός: «στόχος μία Περιφέρεια με χίλιους προορισμούς»
Προς την κατεύθυνση προβολής των πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει η Θεσσαλία, σε πολλαπλές μορφές και θεματικού τουρισμού, έχει ήδη ενεργοποιήσει η Περιφέρεια ένα μάρκετινγκ-πλάν σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, ενώ τις μέρες αυτές συμμετείχε με περίπτερό της και στην «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» η οποία άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί σήμερα στην Θεσσαλονίκη, όπου η...
Περιφέρεια Θεσσαλίας απέσπασε το βραβείο της ολοκληρωμένης λειτουργίας και άψογης οργάνωσης του περιπτέρου.
Μέσω του περιπτέρου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής και τα προϊόντα της, προμηθευόμενοι σχετικά έντυπα αλλά και να δουν «ζωντανά» τις ομορφιές της Θεσσαλίας από τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ που προβάλλονται.
Όπως τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός, η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει στον τουρισμό γι’ αυτό και έχει υιοθετήσει μία στρατηγική συνεκτικών έργων με στόχο να δημιουργήσει μία Περιφέρεια με χίλιους προορισμούς.
Όπως παρατήρησε, έργα που έχουν ενταχθεί ήδη στο ΕΣΠΑ, είτε είναι πολιτιστικά, είτε αφορούν: στο λιμάνι του Βόλου, στη στήριξη του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, στους μεγάλους οδικούς άξονες, στην ενίσχυση των νησιών (επέκταση αεροδρομίου και Κέντρο Υγείας στην Σκιάθο, μάστερ-πλάν Σκιάθου-Σκοπέλου, λιμάνι Βότση στην Αλόννησο), στη δημιουργία ιαματικών πηγών στο Κόκκινο νερό, στην προώθηση αναρριχητικού τουρισμού στην Καλαμπάκα και κανόε-καγιάκ στα Τρίκαλα, στη δημιουργία μικρού χιονοδρομικού κέντρου στην λίμνη Πλαστήρα, όλα συγκλίνουν προς την κατεύθυνση βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων αλλά και σημαντικής ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης.
Εξάλλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προωθεί τη δημιουργία ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων, μέσω του προγράμματος ψηφιακής σύγκλισης ύψους 2 εκ. ευρώ, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.
Σκοπός της παρούσας πρότασης είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας και των σύγχρονων υπηρεσιών ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) ειδικότερα, αποτυπώνοντας, ψηφιοποιώντας, τεκμηριώνοντας και προβάλλοντας στο ευρύ κοινό τον πλούτο των Μετεώρων.
Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η καθολική παρουσίαση και περιήγηση στον «κόσμο» των Μετεώρων και η δυνατότητα «ολοκληρωμένης ξενάγησης», ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες σχετίζονται με τη μεγάλη έκταση και τα θέματα προσβασιμότητας λόγω της γεωμορφολογικής ιδιομορφίας και του ιδιαίτερου ανάγλυφου της περιοχής (ιδιαιτέρα για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία -ΑΜΕΑ). Κυρίως, δε, η παράλληλη παροχή πρόσθετων πληροφοριών και μετα-πληροφοριών πολιτιστικού, ιστορικού, θρησκευτικού, τουριστικού, περιβαλλοντικού, γεωφυσικού ή/και γεωλογικού περιεχομένου μέσα από σύγχρονα ψηφιακά μέσα και φιλικά προς το χρήστη (user-friendly) πολυμορφικά (multimodal) περιβάλλοντα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης αναμένεται να έχει καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου «γνωριμίας» των Μετεώρων μέσα από συνδυασμούς σύνθετων εμπειριών και διέγερσης πολλαπλών αισθήσεων.
Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από εργαλεία που θα παρέχουν καινοτόμες υπηρεσίες παρουσίασης και εικονικής ξενάγησης και που θα λειτουργούν συμπληρωματικά και παράλληλα με τις σημερινές μορφές φυσικής ξενάγησης.
Παράλληλα, προωθείται η ιδέα να δημιουργηθεί «πλανητάριο» και στην Ελασσόνα, που θα «ξεναγεί» τους επισκέπτες ψηφιακά, στο μυθικό βουνό αλλά και στην ιστορία του.
Η δημιουργία Μυθολογικού Πάρκου στον Όλυμπο- στην ευρύτερη μορφή του αλλά και ο καταδυτικός τουρισμός, αποτελούν «έργα σημαίες» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα οποία αποδέχτηκε η Ε.Ε και η υλοποίηση τους επαφίεται πλέον στην ταχύτητα αντίδρασης των αρμόδιων, παρότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση και άλλων εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης.
Όσον αφορά στην ψηφιακή εκδοχή, του μυθολογικού πάρκου του Ολύμπου, η πρόταση που θα καταθέσει προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, αφορά στη δημιουργία ενός «Πλανητάριου», σε χώρο που έχει ήδη ανευρεθεί για τον σκοπό αυτό στην Ελασσόνα, και το οποίο θα έχει την δυνατότητα:
Να ενημερώνει τους επισκέπτες για τη μυθική ιστορία του ιστορικού βουνού μέσω εικονικών πλατφόρμων που θα δημιουργηθούν, σχετικών με το Δωδεκάθεο, κάνοντας συγχρόνως επεξήγηση των μύθων που συνοδεύουν το βουνό.
Να ξεναγεί τους επισκέπτες κάνοντας μια ολοκληρωμένη περιήγηση στον ορεινό όγκο ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες σχετίζονται με τη μεγάλη έκταση και τα θέματα προσβασιμότητας λόγω της γεωμορφολογικής ιδιομορφίας και του ιδιαίτερου ανάγλυφου της περιοχής ,ιδιαιτέρα όταν για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία η ειδικές δεξιότητες.
Να προβάλει στους επισκέπτες τα πολιτιστικά, θρησκευτικά , περιβαλλοντικά μνημεία με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προσβασιμότητας, εστίασης, φιλοξενίας.
Στόχος και των δύο δράσεων είναι βεβαίως η περεταίρω προσέλκυση τουριστών, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενδυνάμωση του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού, ως μέσο οικονομική ενίσχυσης του συνόλου της Περιφέρειας και κατ επέκταση των κατοίκων.
ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ειδικότερα, όσον αφορά στους σκοπούς και τους στόχους του ψηφιακού προγράμματος το οποίο τίθεται σε εφαρμογή, αυτοί επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός Πληροφοριακού Συστήματος το οποίο αφενός θα παρέχει σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιφέρειας, αφετέρου θα λειτουργήσει ως εργαλείο υποστήριξης λήψης αποφάσεων και συντονισμού τόσο της διοίκησης της περιφέρειας όσο και των άλλων εμπλεκομένων αρμοδίων αρχών για θέματα που αφορούν το σύνολο των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας.
Τα παραπάνω θα επιτευχθούν μέσω της ανάπτυξης και ενοποίησης μιας σειράς υποσυστημάτων τα οποία θα διαχειρίζονται πληροφορίες από διαφορετικές πηγές (περιφερειακές διευθύνσεις, συνεργαζόμενοι φορείς, δήμοι κ.α.) και οι οποίες θα συγκεντρώνονται σε μια κεντρική βάση δεδομένων. Έχοντας μια κεντρικοποιημένη βάση δεδομένων, θα αναπτυχθούν οι κατάλληλες ψηφιακές υπηρεσίες οι οποίες θα εξυπηρετούν πολλαπλούς στόχους, όπως: εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων (eGov),διοικητική πληροφόρηση (MIS),υποστήριξη λήψης αποφάσεων (Decision Support System - DSS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.