Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ένας κόσµος χωρίς περιθώρια

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το 52ο Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν την έκθεση «Ένας κόσµος χωρίς περιθώρια» του Σπύρου Στάβερη.
Πρόκειται για µια αναδροµική έκθεση φωτογραφίας, που περιλαµβάνει περίπου 300 έργα του γνωστού Έλληνα φωτογράφου από το 1982 µέχρι σήµερα, παρουσιάζοντας...
εικόνες δρόµου, αστικής ζωής, πορτρέτα επωνύµων και ανωνύµων, στιγµιότυπα κάθε είδους γεγονότος -από νησιωτικά πανηγύρια µέχρι και λούµπεν σκηνές- όπως και ταξίδια του ίδιου του φωτογράφου: Έναν κόσµο χωρίς περιθώρια.
Τα έργα παρουσιάζονται µέσα από τις ενότητες: «Η αρχή», «Η αναζήτηση», «Το θέαµα», «Οι πρωταγωνιστές», «Τα παρασκήνια», «Η γιορτή». Μέρος των έργων παρουσιάζεται σε µορφή προβολής-slideshow.
Την επιµέλεια της έκθεσης έχει ο Βαγγέλης Ιωακειµίδης, τον σχεδιασµό και την οργάνωση οι Αλεξάνδρα Αθανασιάδου, Θάνος Σταυρόπουλος και την οργάνωση παραγωγής η Άννα Μηλώση.
Εκθεσιακός κύκλος του ΜΦΘ: Φωτογραφία και Κινηµατογράφος.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προβάλλεται επίσης ένα φιλµ αφιερωµένο στο έργο και την πορεία του δηµιουργού (Σκηνοθεσία: Πάνος Θωµαΐδης).
Παράλληλα µε την έκθεση κυκλοφορεί η έκδοση-µονογραφία «Ένας κόσµος χωρίς περιθώρια. Σπύρος Στάβερης 1982-2011» από το Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.