Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Δέκα θέσεις στον Δήμο Σκοπέλου

Για πραγματοποίηση πρακτικής
άσκησης σπουδαστών Τ.Ε.Ι.
Τον καθορισμό 10 θέσεων ανά εξάμηνο, για πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης σπουδαστών Τ.Ε.Ι. στον Δήμο Σκοπέλου προτίθεται να εισηγηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής.
Όπως ο ίδιος μας ανέφερε σήμερα: «Με το ξεκίνημα της θητείας μας διαπιστώσαμε πως ο Δήμος Σκοπέλου υπήρξε εδώ και 28 χρόνια αποδέκτης προφορικών αιτημάτων σπουδαστών των ΤΕΙ, με τα οποία ζητούσαν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους εξάσκηση στον δήμο μας, χωρίς τελικά να...
τους δοθεί ποτέ αυτή η δυνατότητα. Οι ΟΤΑ έχουν υποχρέωση να απασχολούν σπουδαστές της Τριτοβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που θέλουν να πραγματοποιήσουν την άσκηση στο επάγγελμα και ο συγκεκριμένος νόμος είναι σε ισχύ από το 1983. Δυστυχώς όμως, ο Δήμος Σκοπέλου δεν φρόντισε ποτέ να δημιουργήσει τις αντίστοιχες θέσεις. Με τη σύσταση θέσεων πρακτικής άσκησης σπουδαστών τμημάτων ΤΕΙ αφενός καλύπτονται ανάγκες των οργανικών μονάδων του δήμου μας και αφ’ ετέρου και το πιο σημαντικό ανακουφίζονται όσες οικογένειες συνδημοτών μας έχουν παιδιά που σπουδάζουν στα ΤΕΙ.»
Όπως μας ανέφερε ο δήμαρχος κ. Μιχελής, δεν προτίθεται να προσδιορίσει ειδικότητες για τις νέες αυτές θέσεις, ώστε να μπορέσει ο δήμος να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις.

3 σχόλια:

  1. "Όπως μας ανέφερε ο δήμαρχος κ. Μιχελής, δεν προτίθεται να προσδιορίσει ειδικότητες για τις νέες αυτές θέσεις, ώστε να μπορέσει ο δήμος να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις"

    Απο την τελευταία παράγραφο καταλαβαίνω δυο πράγματα: 1) δεν έχουμε ανάγκες για προσωπικό κάπου συγκεκριμένα και 2) λεφτά υπάρχουν......
    Μήπως στην Σκόπελο είμαστε ακόμα στο 1980;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη να κάνουν την πρακτική άσκησή τους στο αντικείμενο που σπούδασαν (αυτό άλλωστε είναι και το νόημα) και όχι π.χ. να προσλάβουν σπουδαστές φυτικής παραγωγής ή τεχνολόγους ή δομικών ή ιχθυοκαλλιέργιας και να τους βάζουν να βγάζουν φωτοτυπίες ή να είναι στο πρωτόκολλο ή να γράφουν αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2 Δεκεμβρίου 2011 4:07 μ.μ.
    3 Δεκεμβρίου 2011 8:00 μ.μ.

    Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, φίλοι σχολιαστές. Ο αγράμματος κι ο σοφός δεν διαταράσσουν την αρμονία του κόσμου. Τη θύελλα τη φέρνουν οι ημιμαθείς.

    Καλά θα κάνετε λοιπόν, πριν γράφετε τα «στρεβλά» και «ημιτελή» σχόλιά σας, να πληροφορηθείτε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Σκοπέλου και να διαβάσετε, ιδίοις όμμασι, πόσες πολλές και διαφορετικές ειδικότητες έχει τη δυνατότητα να καλύψει ο δήμος.
    Σε ότι δε αφορά στις αμοιβές των σπουδαστών, το μεγαλύτερο ποσοστό καλύπτεται από τον ΟΑΕΔ.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.