Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Στον όρκο του Ιπποκράτη δεν αναφερόταν να πεθάνει ο ιατρός για να ζήσει ο ασθενής!

Ο μοναδικός γιατρός
της Αλοννήσου
Γιώργος Αθανασίου
Είναι Μάρτιος του 2012 και ο ιατρός Αθανασίου Γεώργιος συνεχίζει από τον Δεκέμβριο του 2011 να είναι ο μοναδικός ιατρός της Αλοννήσου. Ανησυχώ σοβαρά για τη σωματική και ψυχική υγεία του συζύγου μου ο οποίος τελεί τόσους μήνες υπό καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα και ανθρώπινης δουλείας. Σχεδόν καθημερινά, κοιμάται στο δωματιάκι εφημερίας του Ιατρείου, φορώντας μια φόρμα για να μπορεί ανα πάσα στιγμή να βρεθεί στο εξεταστήριο, μπροστά στον υπολογιστή για συνταγογράφηση, στο αυτοκίνητο τρέχοντας στα σπίτια κάποιων ανήμπορων ή στο...
υποτυπώδες χειρουργείο, όπου πριν λίγο καιρό βοήθησε με επιτυχία μια μητέρα να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Σήμερα Κυριακή 3 Μαρτίου είδα στις ειδήσεις σύσσωμους τους κατοίκους της Ικαρίας να διαμαρτύρονται για παράδοξα και παράλογα που συμβαίνουν στο νοσοκομείο του νησιού τους και αυτομάτως έγινε η σύγκριση με τους κατοίκους της Αλοννήσου οι οποίοι παθητικά παρακολουθούν την καθημερινότητα ενός σκλάβου. Στον όρκο του Ιπποκράτη που έδωσε πριν 35 χρόνια ο σύζυγός μου, πουθενά δεν αναφερόταν να πεθάνει ο ιατρός για να ζήσει ο ασθενής.
Έχω κοινοποιήσει το πρόβλημα σε όποιον ήταν διατεθειμένος να με ακούσει. Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες, πολιτικούς. Όλοι σκοντάφτουμε σε ένα σάπιο, βρώμικο, γραφειοκρατικό πολιτικό σύστημα κατά το οποίο απουσιάζει μία υπογραφή για να έρθει ένας δεύτερος ιατρός στο νησί ο οποίος έχει ήδη λάβει τη θέση. Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω 4 ανθρώπους που προσπαθούν μαζί μου, χωρίς να αναφέρω την κομματική τους ταυτότητα και ιδιότητα, η ανθρωπιά τους με αγγίζει, κ.κ. Βαφίνη Πέτρο, Ζήση Ροδούλα, Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο, Μαρκάκη Παύλο.
-Βάνα Αθανασίου

1 σχόλιο:

  1. Ειναι νωρις κα Αθανασίου να σας απαντησουν.Παρακολουθω καθε μερα για καποια ανακοίνωση αλλα τίποτα. Δεν τους ενδιαφερει φαινεται. Επαψε να εχει αξία φαινεται η ζωη στην Αλόννησο για τους υπευθύνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.