Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αντιδράσεις για την περικοπή δρομολογίων

Θα κλείσουμε δημαρχεία, λιμάνια και εκλογικά κέντρα

Σύμφωνα με πληροφορίες η Hellenic έχει ζητήσει με έγραφό της την περικοπή δρομολογίων από και προς Βόρειες Σποράδες. Οι περικοπές, αν εγκριθούν, θα ισχύσουν από 23 Απριλίου και για τα ταχύπλοα, αλλά και για το συμβατικό πλοίο που εξυπηρετεί τη γραμμή Σποράδες – Βόλος. Γι' αυτό το δρομολόγιο η εταιρία αιτείται να πραγματοποιεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα Βόλος – Σποράδες – Βόλος, ένα Βόλος- Σποράδες με παραμονή του πλοίου στο λιμάνι της Σκοπέλου και ένα την επόμενη από Σποράδες προς Βόλο.
Αναμένεται κοινή ανακοίνωση
Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σκιάθου Νίκου Πλωμαρίτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα πανσκιαθίτικη συγκέντρωση στο Μπούρτζι και το βράδυ...
θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση μετά και την λήξη της συγκέντρωσης που έχει καλέσει, στις 7 το απόγευμα, ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Νίκο Πλωμαρίτη και εν αναμονή της κοινής επιστολής μας είπε: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε αυτή την επίθεση. Η Σκιάθος, αυτή την περίοδο, δέχεται τουρίστες με μειωμένες οικονομικές δυνατότητες, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν συμβατικό πλοίο γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν 90 ευρώ και πλέον για το ταξίδι τους... Ακόμα θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία. Αν προχωρήσουν στη μείωση των δρομολογίων θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με κλείσιμο δημοτικών καταστημάτων, λιμανιών και γιατί όχι και των εκλογικών κέντρων!..»
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής σε δηλώσεις του στην efimerida-sporades.blogspot.com είπε: «Είναι αδιανόητο να βρίσκονται οι δήμαρχοι προ τετελεσμένων γεγονότων σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια.
Είναι ανόητο και αδιανόητο να ονομάζουμε τον Τουρισμό “βαριά βιομηχανία” και να μην γνωρίζει ο επισκέπτης πότε και αν θα γυρίσει στον τόπο του.
Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δρομολόγια όλο τον χειμώνα και στην αρχή της τουριστικής σεζόν να περικόπτονται.»

11 σχόλια:

  1. Σκιάθος και Αλόννησος κινητοποιούνται για αυτο το φλέγον θέμα,που καίει τα νησιά των βορείων σποράδων.η δημοτική αρχή της Σκοπέλου που βρίσκεται??πρέπει να ενωθούμε ολοι μαζί και να αντιδράσουμε,για την μείωση και περικοπή των δρομολογίων κατα την τουριστική περίοδο,ειδικά αυτη τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανυουμε.
    τα νησιά μας κινδυνεύουν να εξαφανιστούν απο τον τουριστικό χάρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λόγια και κουβέντες θα κανουμε αλλά θα γίνει ότι πει η πλοιοκτήτρια εταιρία.Η λύση είναι μία Δικό μας καράβι.Τέλος.Βρείτε χρηματοδότες, χορηγούς να αγοράσουμε ένα.Βάλτε τα δυνατα σας. Πρέπει να γίνει κάτι. Μην μένουμε μονο στα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πέσουν 10 κυβικά χαλίκι σε κάθε προβλήτα για 10 μέρες και να έρθουν τα κανάλια .... να δουμε τι θα κάνει το υπουργείο Ναυτιλίας μετά... άμα πια... το παράκαναν ... μα τόσο γλέντι εις βάρος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά να τα πάθουμε. Τόσα χρόνια δεν βάζουμε μυαλό και δεν συνεργαζόμαστε για να εχουν τα νησιά μας δικό τους πλοίο. Δεν πάει άλλο λοιπόν. Καλούνται οι 3 Δήμαρχοι να πάρουν την πρωτοβουλία ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και μαζί με ντόπιους επενδυτές και δάνειο για να αγοραστεί το πλοίο. Εδώ έχουν πάρει τόσα δάνεια για άλλους δεύτερους σκοπούς, για αυτόν τον πρωτεύοντα και κυρίαρχο λόγο γιατί να μη το κάνουν. Και όλοι εμείς να συνδράμουμε με οποιοδήποτε ποσό μπορεί ο καθένας μας. Το από ποιό νησί θάναι ο καπετάνιος και το πλήρωμα, και πως θα κατανέμονται τα δρομολόγια, είναι δευτερεύον θέμα. Εκεί θαρρώ οτι έχουμε κολλήσει στο παρελθόν. Υστερα όμως από αυτά που τώρα, και γιατί όχι και στο μέλλον, γίνονται, όλα πρέπει να παραμεριστούν για το κοινό στόχο και το καλό των νησιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας το παρουμε αποφαση με τις επιλογες του ο ελληνικος λαος εγινε δεσμιος των πολιτικων και των καρτελ. Τα καραβια ουτως η αλλως αδεια ως μισογεματα θα πηγαινοερχονται μες το καλοκαιρι διοτι ακολουθει κατοπιν εντολης τροικας και συμμορφωσης της κυβερνησης Παπαδημου περαιτερω 15% μειωση μισθων. Αν μετα τις εκλογες ανεβει κυβερνηση που εχει υπγραψει μνημονια τα παντα θα εκτελεστουν και θα μας εκτελεσουν με θρησκευτικη ευλαβια. Αν αυτος ο λαος θελει αλλαγη ας αλλαξει πρωτα τον τροπο που ψηφιζει. -Βανα Αθανασιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι εταιρίες σαφώς έχουν λόγους που ελλάτωσαν τα δρομολόγια. Πόσοι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν πλέον περίσσευμα για να το διαθέσουν σε ναύλους πλοίων δυσανάλογους με το πορτοφόλι τους? Τον Ιούνιο μας προειδοποίησαν ότι έρχονται καινούργια σκληρά μέτρα. Καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν!.... -Βάνα Αθανασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βόλος
    Συμφωνώ απολύτως με τον δεύτερο. Όλα τάλλα είναι κούφια λόγια που τά'χουμε ακούσει άπειρες φορές ...Έλεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σας ειχαμε προειδοποιησει εδω και καιρο οτι η εταιρεια πλεον δεν την ενδιαφερει η γραμμη και τα νησια

    εφτασε η ωρα να γινει αμεσα η κινηση με την σκυριανη εταιρεια να τελειωνει εδω το θεμα αυτο φτανει ποια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ HSW ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΥΡΙΑΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΛ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αλλη μια λυση ειναι ναυλωση του blue star ithaki απο την bsf η συνεργασια μαζι τους να ερθει αλλο πλοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αμεσα συννοηση με την σκυρο να τελειωνει η ιστορια αυτη παρατραβηξε απο το τελος της καλης τελικα εποχης του Νομικου μεχρι σημερα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.