Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η δημόσια δωρεάν Παιδεία απειλείται

Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - Λυκείου Σκοπέλου πραγματοποιήθηκε χθες, κατά την οποία εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός, έγινε εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές και τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δ. Καραθανάσης έκανε τον απολογισμό δράσης για το σχολικό έτος 2011-2012.
Η συνέλευση ενέκρινε την παρακάτω επιστολή, η οποία θα σταλεί στο υπουργείο Παιδείας, στην διεύθυνση Β/θμίας, στον Δήμο και στα ΜΜΕ.
Η επιστολή
«Εμείς, οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Σκοπέλου, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και διαμαρτυρόμαστε για...
την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μας.
Τα τμήματα είναι μεγάλα: 27 παιδιά στην Α΄, 25 στη Β΄ Γυμνασίου και 27 στη Β΄ Λυκείου με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το εκπαιδευτικό έργο.
Επιπλέον, λείπουν ακόμη καθηγητές: Μαθηματικός στο Γυμνάσιο και Φυσικός στο Λύκειο. Μια σειρά αποσπασμένοι καθηγητές δεν μετακινούνται στις θέσεις που αποσπάστηκαν γιατί δεν έχουν προσληφθεί ακόμη αναπληρωτές, με αποτέλεσμα είναι να χάνονται ατέλειωτες ώρες μαθημάτων. Έτσι οι γονείς - όσοι ακόμη έχουν την οικονομική δυνατότητα - αναγκάζονται να καταφεύγουν στα φροντιστήρια.
Μετά από την κατάληψη των διαμαρτυρόμενων, για τα χάλια της παιδείας και των σχολείων τους, μαθητών ζητείται - και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας - να βρεθεί τρόπος αναπλήρωσης των χαμένων ωρών. Κανείς όμως δεν μας λέει πώς και πότε θα αναπληρωθούν οι ώρες που έχουν χαθεί λόγω της έλλειψης καθηγητών.
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι σε κακή κατάσταση - παράθυρα σάπια και πόρτες χαλασμένες που δεν προσφέρουν προστασία ούτε ασφάλεια, προβληματικές εγκαταστάσεις κ.λπ. Πληροφορούμαστε ότι μέσα στον Νοέμβριο πρόκειται να αρχίσει το βάψιμο των σχολείων!
Η Σχολική Επιτροπή δεν λειτουργεί επαρκώς με αποτέλεσμα να μην έχει προσληφθεί ακόμη καθαρίστρια στο Γυμνάσιο.
Οι διαθέσιμοι πόροι της Σχολικής Επιτροπής είναι πολύ περιορισμένοι και κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι θα έχουμε πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα, πολύ δε περισσότερο για τα υπόλοιπα πάγια αιτήματά μας- αναβάθμιση εργαστηρίων πληροφορικής και Φυσικής-Χημείας, δημιουργία εργαστηρίου Τεχνολογίας κ.λπ. - που συνδέονται άμεσα με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Τέλος εκφράζουμε την ανησυχία μας για την απαξίωση της Παιδείας, την όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της. Διαπιστώνουμε ότι η πολιτεία παραιτείται σταδιακά από τις πάγιες υποχρεώσεις της προς την Παιδεία, φορτώνει βάρη στους Δήμους χωρίς αντίστοιχη χρηματοδότηση κι έτσι αναγκάζονται οι γονείς να βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη. Η δημόσια δωρεάν Παιδεία απειλείται.
Σύσσωμοι οι γονείς δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την άμεση επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και προειδοποιούμε ότι εφόσον δεν καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά, ο αγώνας μας θα πάρει δυναμικότερη μορφή.
Παράλληλα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
Σκόπελος, 31-10-2012»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.