Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

"Πετάει" στη Σκόπελο το πετρέλαιο θέρμανσης, από 1,28 έως 1,35€ το λίτρο..!

«φαγητό ή πετρέλαιο!»
Οι τιμές πολλών... 
οκτανίων έβαλαν 
φωτιά στα νοικοκυριά

Φωτιά στην τσέπη των νοικοκυριών έχουν βάλει οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, που έχουν πάρει την ανηφόρα. Στη Σκόπελο οι σημερινές τιμές (25-10-18) κυμάνθηκαν από 1,280€ έως 1,354€!

Στην Ικαρία η τιμή του λίτρου θέρμανσης ξεκίνησε από το 1,38€(!) και προκάλεσε την παρέμβαση του Δημάρχου του νησιού Στέλιου Σταμούλου, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό.

Παρέμβαση του Δημάρχου Ικαρίας

Κύριε Πρωθυπουργέ.

Με την επιστολή μου θέλω να σας γίνει γνωστό, αν και θεωρώ ότι πρέπει να είστε ενήμερος, το πολύ σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο νησί μας.
 Στην Ικαρία η τιμή ξεκινάει από 1,38€ και το χειμώνα ενδέχεται να ξεπεράσει το 1,45€ το λίτρο!


Κύριε Πρωθυπουργέ με αυτή τη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης πιστεύετε ότι
οι κάτοικοι της Ικαρίας θα μπορέσουν να προμηθευτούν το πετρέλαιο αυτό το χειμώνα που έρχεται;
Πιστεύετε ότι ο Δήμος με το προϋπολογισμό που διαχειρίζεται μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες θέρμανσης των σχολικών κτηρίων και των υπόλοιπων δημόσιων δομών; 
Όταν πολύ καλά γνωρίζετε τι έχει συμβεί τα τελευταία 8 χρόνια με συνεχείς περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου και της Ικαρίας, με την ακρίβεια να φουντώνει και να διατηρεί αρκετά προϊόντα σε υψηλές τιμές. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σας, η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε πανελλαδικά κατά 72% τα τελευταία 15 χρονια.


Ενδεικτικά υπογραμμίζουμε ότι η τιμή της βενζίνης στην Ικαρία εδώ και αρκετό καιρό πλησιάζει τα 2€ (1,97€ την προηγουμένη εβδομάδα, και γενικά υπάρχει σταθερά μια απόκλιση 0,35€ από την τιμή των Αθηνών, τιμολόγηση που δεν οφείλεται σε κερδοσκοπία των λίγων πρατηριούχων του νησιού) πράγμα που κάνει δύσκολη ακόμα και την μετακίνηση μας πάνω στο νησί.


Πιστεύοντας ότι η ευθύνη και της δική σας κυβέρνησης είναι μεγάλη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

• Γιατί κατάργησε το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

• Γιατί διατηρεί και αυξάνει τους ειδικούς φόρους και το ΦΠΑ στα καύσιμα.

•  Γιατί προστατεύει τα κέρδη των μονοπωλίων και των εφοπλιστών στα καύσιμα.
 
• Γιατί μείωσε τις δαπάνες για το επίδομα θέρμανσης.


Σας γνωρίζουμε ότι ως Δημοτική Αρχή είμαστε αποφασισμένοι να μην αποδεχτούμε την σημερινή κατάσταση. Γιατί θεωρούμε απαράδεκτο το δίλημμα «φαγητό ή πετρέλαιο!» που μπαίνει σήμερα στον Ικαριώτη αλλά και σε όλους τους νησιώτες.


Γι’ αυτό διεκδικούμε με αποφασιστικό τρόπο:

1. Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου (μείωση τουλάχιστον 50%)

2. Κατάργηση των ειδικών φόρων (Υπάρχει από όσο γνωρίζουμε σχετικό αίτημα και της ομοσπονδίας βενζινοπωλών) και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.

3. Έκτακτη ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό για εφοδιασμό πετρελαίου σε όλα τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις δημόσιες υποδομές.

4. Οικονομική βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης στο σπίτι τους.

Αναμένοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης για το θέμα αυτό, αιτούμεθα την άμεση αύξηση τουλάχιστον, των λειτουργικών δαπανών των σχολικών επιτροπών του δήμου Ικαρίας.

Με Εκτίμηση 
Ο Δήμαρχος Ικαρίας 
Στέλιος Σταμούλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.