Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Σκόπελος | Η ισχυρή βροχόπτωση του 2015 και η πυκνή βλάστηση εξαφάνισαν το καλντερίμι (φωτογραφίες)

Το παλιό, πανέμορφο καλντερίμι, που είχε φτιαχτεί από χέρια μαστόρων και το οποίο σε οδηγεί στις Ράχες προς Αγία Παρασκευή, καταστράφηκε μετά από την ισχυρή βροχόπτωση του 2015 και από τότε έγινε μη προσβάσιμο για πολλούς Σκοπελίτες οι οποίοι έχουν καλύβια και διατηρούν αγροκτήματα με οικόσιτα ζώα και πτηνά.
Στην έντονη χιονόπτωση τον Ιανουάριο του 2017 οι ιδιοκτήτες της περιοχής κουβαλούσαν ξύλα και ζωοτροφές για τα ζώα τους με σακιά φορτωμένα στην πλάτη και τότε ζήτησαν από τον Δήμο Σκοπέλου να ανοιχτεί ο δρόμος, πράγμα που δεν συνέβη μέχρι σήμερα.

Η περιοχή έχει κτήματα, σπίτια και βίλες και το καλντερίμι, στο οποίο πριν το 2015 μπορούσε να περάσει μηχανάκι, γουρούνα και 4Χ4, σήμερα έχει εξαφανιστεί από την υψηλή βλάστηση, ενώ σωλήνες μεταφοράς του νερού και υδρομετρητές βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, όπως φαίνονται και στο φωτορεπορτάζ.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.