Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Πήραμε την ζωή μας λάθος

Γράφει ο
Παν. Γρ. Σταμούλης
Παιδίατρος
Και ξαφνικά σύσσωμος, θα έλεγα, ο ξένος τύπος, ανακάλυψε ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί από τις «φροντίδες» που της επιφύλαξαν τα Μνημόνια και, ουσιαστικά, δεν έχει διέξοδο, αν παραμείνει στα αποκαΐδια τους.

Μονόδρομος προς την καταστροφή

Προσωπικά δικαιούμαι να πω, χωρίς ίχνος ικανοποίησης, ότι αυτές οι αυταπόδεικτες, αλλά και τόσο τραγικά καθυστερημένες διαπιστώσεις, με δικαιώνουν 100%. Η κατάσταση ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή και συνεπώς εύκολα αντιληπτή ακόμα και από οικονομολόγους του «γλυκού νερού». Δεν χρειαζόταν να είναι κανείς ειδικός στα οικονομικά για να καταλάβει από την πρώτη στιγμή της κρίσης ότι όλα αυτά τα μνημόνια και ευρωπαϊκά προγράμματα είχαν τραγικά εσφαλμένη βάση και για αυτό θα κατέληγαν με βεβαιότητα (όπως κατέληξαν δυστυχώς) σε ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας: οικονομική, κοινωνική και εθνική. Η Ελλάδα καταβαραθρώθηκε, επειδή οι κυβερνώντες, με την στενή συνεργασία των ΜΜΕ, της απέκλεισαν οποιαδήποτε άλλη επιλογή, εκτός από την «υποχρεωτική ευρωπαϊκή πορεία». Και αυτή ήταν το τέλος της.

«Η εγχείρησις επέτυχεν αλλ' ο ασθενής απεβίωσεν»

Το βασικό στοιχείο της καταστροφής ήταν ο εξαρχής σχεδιασμός της δήθεν «σωτηρίας» μας, με παντελή έλλειψη αναπτυξιακής δυνατότητας. Η χώρα για να εξυπηρετεί το χρέος της ήταν υποχρεωμένη να δανείζεται συνεχώς και παράλληλα να στραγγαλίζει την εσωτερική ζήτηση, περιορίζοντας σε τραγικά επίπεδα το σύνολο των εισοδημάτων και υιοθετώντας πρωτοφανούς ύψους και έμπνευσης φορολογικούς συντελεστές !

ΝΑΙ σε ΟΛΑ

Είμαστε στα τάρταρα της κατάταξης των χωρών της Ευρώπης, από κάθε άποψη. Οι εταίροι μας μας υπολογίζουν ως πιόνι στην σκακιέρα τους, κάθε φορά που χρειάζεται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή μας. Κι εμείς, δηλαδή οι κυβερνήσεις μας των 9 τελευταίων ετών, με ασυγχώρητη δουλικότητα και με αξιοθρήνητη ανευθυνότητα, λένε ΝΑΙ σε ΟΛΑ. (Κανένας λαός επί Γης δεν θα δέχονταν τα μαρτύρια, τους εξευτελισμούς, τη διαπόμπευση και τις κοροϊδίες που τόσο πειθήνια δέχτηκε ο ελληνικός λαός)

ΝΑΙ στα μνημόνια, που ρούφηξαν και την τελευταία σταλαγματιά της εθνικής μας κυριαρχίας. ΝΑΙ στην μετατροπή της αγοράς εργασίας σε άγρια ζούγκλα. ΝΑΙ στην επιτάχυνση του θανάτου των συνταξιούχων για να εξασφαλιστούν πλουσιοπάροχες παροχές στις τράπεζες των εταίρων μας. ΝΑΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας, κάτω από την παραπειστική ετικέτα της αξιοποίησης της. Και, τέλος πρόσφατα, ΝΑΙ ακόμα και στον διαμελισμό αυτής της άμοιρης χώρας μας, με την ανιστόρητη αναγνώριση ενός ανυπάρκτου έθνους, το οποίο είχε, έχει και θα έχει αλυτρωτισμό απέναντι μας. Ιδίως τώρα, που του προσφέραμε σε ασημένιο δίσκο, ότι δεν ήλπιζε ούτε στα πιο τρελά του όνειρα.

Ο χρόνος τελειώνει

Αν δεν γίνει ένα θαύμα (γίνονται θαύματα;) και μάλιστα κατεπειγόντως. Αν δεν αλλάξει αυτή η μακρόχρονη πορεία θανάτου μας, η Ελλάδα έχει τελειώσει, από κάθε πλευρά. Η χώρα είναι, κυριολεκτικά, εγκλωβισμένη σε λάκκο με φίδια, και αν παραμείνει εκεί δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Θα εξαφανιστεί από το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο προσκήνιο για πολλές δεκαετίες.

Κραυγή αγωνιάς

Δεν υπάρχει πια χρόνος για δισταγμούς. Ας το πάρουμε, επιτέλους, απόφαση πως με υποτελείς κυβερνήσεις στους ξένους, βάζουμε οι ίδιοι την ταφόπετρα της πατρίδας μας, για γενιές και γενιές από σήμερα. Αν, άμεσα, δεν αντιδράσουμε, τετέλεσται! Μπορούμε να προλάβουμε την καταστροφή; Σαφέστατα, όλοι μαζί μπορούμε. Διχασμένοι έχουμε τελειώσει. Οπότε, ζητείται ένα θαύμα!

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Σταμούλη, αυτά που γράφει είναι η πικρή αλήθεια και η πραγματική κατάσταση του σήμερα στην πατρίδα μας της οποίας ο Ελληνικός πληθυσμός άρχισε να συρρικνώνεται σε ανησυχητικό βαθμό.
    Το Θαύμα θα γίνει εάν όλοι μαζί δουλέψουμε... για να αλλάξουμε την πτωτική μας πορεία.!!!
    Capt. D. Maroulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.