Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Μεγάλη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για την άθλια κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Στο κάλεσμα των Σωματείων Οικοδόμων και Συνταξιούχων, των Συλλόγων Γυναικών, Αλιέων, της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου, της ΠΑΣΕΒΕ, και των επιτροπών αγώνα του ΠΑΜΕ Δημοτικών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ανταποκρίθηκαν πολλοί Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος, έδωσαν βροντερό παρόν στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, διαμαρτυρόμενοι για τα κτιριακά προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό… 
Στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση, για ένα ζήτημα “ζωής και θανάτου” αισθητή ήταν η απουσία της δημοτικής αρχής Σκοπέλου, με εξαίρεση τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στο τέλος της συγκέντρωσης εγκρίθηκε ομόφωνα ΨΗΦΙΣΜΑ (κλικ)

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γραμματέας του Σωματείου Οικοδόμων Βαγγέλης Κορέντης, ο οποίος είπε:

Σκοπελίτισσες και Σκοπελίτες

Χαιρετίζουμε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και δίνετε το «παρών» στη σημερινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. 
Σε αντίθεση με όσα διατυμπανίζει η κυβέρνηση, ότι βελτιώνεται η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας,  εμείς εδώ γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι  χειροτερεύει για τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Επιδεινώνεται  λόγω της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση, στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Αναγκάζουν  όλο και περισσότερους ασφαλισμένους να κατευθύνονται στον επιχειρηματικό τομέα πληρώνοντας περισσότερα για εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία. 

Την ώρα που και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, πετσοκόβει την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία και τα κοινωνικά επιδόματα για τις λαϊκές οικογένειες, για να πιάσουν τα «πλεονάσματα», συνεχίζει να στηρίζει με πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις τους μεγαλοεπιχειρηματίες και
πληρώνει 4 δις. ευρώ το χρόνο στο ΝΑΤΟ για να μακελεύει τους λαούς για τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι επιπτώσεις για τις ασφαλισμένες-ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, μετά και το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση πριν ένα χρόνο, με τον οποίο «ακρωτηριάζει» την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για να εξασφαλίσει χώρο και κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Όχι μόνο δεν αποτέλεσε «στρατηγική απάντηση στην κρίση του συστήματος υγείας» και αναβάθμιση της φροντίδας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, όπως έλεγε η κυβέρνηση, αλλά ένα ακόμα βήμα σε αντιλαϊκή κατεύθυνση, εναρμονισμένο με την αντιδραστική στρατηγική της Ε.Ε. για Υγεία υποταγμένη στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, για υγειονομικές μονάδες στη λογική της συρρίκνωσης του κόστους λειτουργίας, των υποβαθμισμένων παροχών φροντίδας υγείας, της υποστελέχωσης με ελάχιστο προσωπικό,  χαμηλά αμειβόμενο όπου ολοένα μεγαλύτερο τμήμα του δουλεύει με ημερομηνία λήξης και κουτσουρεμένα δικαιώματα.

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε με την δημιουργία κάποιων ΤΟ.Μ.Υ σε άλλες περιοχές, που στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κατακερματισμένο συνονθύλευμα μονάδων χαμηλών προδιαγραφών, οι οποίες ούτε στελεχωμένες επαρκώς είναι με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, ούτε το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό διαθέτουν προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού για πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση. Στην πράξη ελάχιστα μπορούν να κάνουν, κυρίως θα συνταγογραφούν. Να φαντασθεί κανείς ότι για κάθε 10-12.000 ασφαλισμένους αντιστοιχεί ένας παθολόγος!
Αυτό είναι ακρωτηριασμός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όχι φιλολαϊκή αλλαγή. 

Επιπλέον είναι επισφαλής η συνέχιση της λειτουργίας τους μετά τη λήξη της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, μιας και από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν προβλέπεται τίποτα, που σημαίνει ότι, είτε θα καταργηθούν, είτε θα περάσουν στην ευθύνη των Δήμων με επιβολή τοπικής φορολογίας για να λειτουργούν.
 Επίσης, ο οικογενειακός γιατρός που προβλέπεται από το νόμο 4486/2017, δεν είναι για το καλό των ασφαλισμένων, αφού αυτός θα λειτουργεί σαν «κόφτης». Αυτό που ουσιαστικά καλείται να διασφαλίσει είναι ότι ο ασφαλισμένος θα στοιχίσει όσο το δυνατόν λιγότερο στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν θα υπερβαίνει το όριο των «πετσοκομμένων» προϋπολογισμών. Μάλιστα, σε περίπτωση που ξεπεράσει τα «όρια», προβλέπεται ποινή, καθώς από την …«καλή διαγωγή» του θα κρίνεται η ανανέωση της σύμβασής του! Επίσης ως «κόφτες» θα λειτουργούν και διάφορα πρωτόκολλα που προβλέπονται – θεραπευτικά, διαγνωστικά, φαρμακευτικά – όσον αφορά εργαστηριακές εξετάσεις, προληπτικές, παροχή φαρμάκων.


Σκοπελίτισσες και Σκοπελίτες

Ζούμε και εργαζόμαστε σε ένα νησί, σε έναν τόπο που αποτελεί τουριστικό προορισμό, με αυξημένες ανάγκες για παροχή υπηρεσιών υγείας λόγω και της απόστασης από το κοντινότερο Νοσοκομείο. 

Η μοναδική δημόσια μονάδα υγείας της Σκοπέλου, χρόνο με το χρόνο,  υποβαθμίζεται:

-Το κτίριο μπάζει σε κάθε δυνατή νεροποντή.
 -Αποψιλώθηκε από ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. 
-Με την πρόσφατη αποχώρηση της Παιδιάτρου και ενόψει του χειμώνα η ανησυχία των γονιών μεγαλώνει. 
-Επίσης, με τη μετακίνηση του ακτινοσκόπου δεν υπάρχει η δυνατότητα για έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση.
-Λείπει το μηχάνημα ακόμη και για μια γενική αίματος, που θεωρείται απαραίτητη για να δοθεί η εικόνα του ασθενή.
-Συστήματα Θέρμανσης και Κλιματισμού με πολλά προβλήματα
-Προμήθειες αναλωσίμων και πετρελαίου με το σταγονόμετρο.

Όλη αυτήν την κατάσταση, Κυβέρνηση-Υγειονομική Περιφέρεια-Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος την παρακολουθούν με απάθεια και αδιαφορία! Μεγαλόστομες  διακηρύξεις βέβαια θα ακούσουμε τώρα που φτάνουν οι εκλογές, αλλά κρατάμε μικρό καλάθι!

Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία και το φιλότιμο ιατρών και εργαζομένων, που δίνουν τη μάχη μέσα στις αντίξοες συνθήκες που αναφέραμε. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! 

Τώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να μπει φρένο στην εγκληματική πολιτική του Κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Κυβερνήσεων και των κομμάτων τους!

Να μην επιτρέψουμε άλλο να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουμε για υπηρεσίες υγείας που δικαιούμαστε και έχουμε ανάγκη.

Τα σωματεία, οι λαϊκές επιτροπές, τα συνδικάτα, οι γυναικείοι σύλλογοι, οι επιτροπές αγώνα, οι αυτοαπασχολούμενοι,  οι συνταξιούχοι  να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ των διαδικασιών αναπλήρωσης της θέσης ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ
ΑΜΕΣΗ κάλυψη, καθημερινά για όλο το διάστημα της μετακίνησης του ΑΚΤΙΝΟΣΚΟΠΟΥ
ΑΜΕΣΗ ενίσχυση σε ΙΑΤΡΟΥΣ  (Παθολόγο, Γενικής Ιατρικής, Οδοντίατρο) και ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  Διοικητικού Υπαλλήλου και Οδηγού ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες.
ΑΜΕΣΗ επαναχορήγηση ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ μηχανήματος για κάλυψη των ελάχιστων  εργαστηριακών εξετάσεων.
ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ των προβλημάτων στεγανότητας (οροφές, κουφώματα κλπ.) και των εγκαταστάσεων θέρμανσης και κλιματισμού
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! 
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.