Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Εκφόρτωση με περιβαλλοντικές παραβάσεις από την ΑΓΕΤ

Προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης από Λιμεναρχείο και Περιφέρεια
Σήμερα το μεσημέρι (9-10-18) μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων συγκεντρωθήκαμε στο λιμάνι της ΑΓΕΤ όπου συνεχιζόταν από χθες η εκφόρτωση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας 2.500 τόνων πλαστικών σκουπιδιών που ήρθαν στον Βόλο με πλοίο. 

Άσχετα με το φορτίο, για το οποίο γνωρίζουμε μόνο ότι είναι πλαστικό και αναμένουμε τις ανακοινώσεις του κλιμακίου της Περιφέρειας για να μάθουμε περισσότερα, διαπιστώσαμε παραβάσεις των περιβαλλοντικών όρων και τις καταγγείλαμε στο Λιμεναρχείο. 
Όμως, όπως φαίνεται, δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και χρειάστηκε πολλή ώρα για να καταφέρουμε να πείσουμε τον Λιμενάρχη να ειδοποιήσει τον Εισαγγελέα για παράβαση που έχρηζε της αυτεπάγγελτης παρέμβασής του, αλλά και να ξεπεράσουμε την προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης και αποτροπής μας να καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη με άλλοθι τις χρηματικές ποινές που πιθανά να επιβάλει η Περιφέρεια στην τσιμεντοβιομηχανία. Αντιθέτως, ήταν πολύ εύκολο να συρθούν τα μέλη μας στα κρατητήρια με αυτόφωρη διαδικασία, όταν την 1η Απριλίου 2018 ακινητοποίησαν τη νταλίκα της εταιρείας που μετέφερε παράνομα (πάλι) το φορτίο από το λιμάνι στο εργοστάσιο.

Τελικά το έγκλημα συνεχίζεται και η εταιρεία τυγχάνει ασυλίας από τις Αρχές. Γιατί οι παραβάσεις που διαπιστώσαμε ήταν ήδη γνωστές, αποτελούν παραβάσεις που δικαιολογούν περιβαλλοντικό έγκλημα και έπρεπε να έχουν γίνει αιτία να σταματήσει η εκφόρτωση των σκουπιδιών χωρίς τη δική μας παρέμβαση! Αλλά φαίνεται πως πάλι άλλος είναι ο μπροστάρης στην υπόθεση και κανείς δεν μπορεί πια να μας ρίξει στάχτη της ΑΓΕΤ στα μάτια!


Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου στα δικαστήρια

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί τους πολίτες του Βόλου στα δικαστήρια στις 10:00 για να ενημερωθεί ο εισαγγελέας για την παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών στο λιμάνι της ΑΓΕΤ και να προβεί στις νόμιμες διαδικασίες.
Ζητάμε να τηρηθεί ο νόμος και να υπάρξει ισονομία και ίση μεταχείριση μεταξύ πολίτων και τσιμεντοβιομηχάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.