Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ για τις αποζημιώσεις στους επαγγελματίες της Σκοπέλου που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015

Σκοπελίτισσες και Σκοπελίτες

Τρία (!) ολόκληρα χρόνια μετά, ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους επαγγελματίες της Σκοπέλου που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015. Αφού, βάσει της νομοθεσίας,  οι κρατικές υπηρεσίες τούς πέρασαν από χίλια κόσκινα αποκλείοντας όσους δεν είχαν τιμολόγια και ψαλιδίζοντας όπως μπορούσαν το ποσοστό του 30% -είτε κόβοντας κατηγορίες ζημιών (κτιριακές, ολοσχερούς καταστροφής κλπ.) είτε μη συμπεριλαμβάνοντας εξαρχής αποζημιώσεις (π.χ. προϊόντων χειροτεχνίας, προσωπικής εργασίας)- τους καλούν προκλητικά να διαθέτουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Εφαρμόζοντας πιστά τη «νομιμότητα», η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για μια ακόμη φορά, απέδειξε πως υπηρετεί με συνέπεια τη συνέχεια του αστικού κράτους που έχτισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κεφαλαίου.

Την ώρα που ανερυθρίαστα χαρίζουν στους επιχειρηματικούς ομίλους φοροαπαλλαγές και μειώσεις εισφορών δισεκατομμυρίων ευρώ, τάζουν στους τραπεζίτες νέες ανακεφαλαιοποιήσεις  που θα φορτωθούν στην πλάτη του λαού και ξοδεύουν ασύστολα για την εφαρμογή των δολοφονικών σχεδίων του ΝΑΤΟ, οι αποζημιώσεις για τα λαϊκά νοικοκυριά ελέγχονται μέχρι το τελευταίο ευρώ!

Στο ζύγι κόστους - οφέλους, όπως αποκάλυψε
ο «Ριζοσπάστης» το καλοκαίρι, βρίσκονται και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με βάση την τεχνογνωσία που παρέχει η Ε.Ε. προς τα κράτη-μέλη της. «Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλ. εύπορες οικογένειες ή  πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία», ομολογούν κυνικά...

Δεκάδες Σκοπελίτες  δεν αποζημιώθηκαν για τις ζημιές σε σπίτια, κτήματα και οχήματα και έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σπίτια και τις δουλειές τους 
Το ΚΚΕ, με ερωτήσεις των βουλευτών του  στη Βουλή, με ανακοινώσεις της ΚΟΒ Σκοπέλου, με επερωτήσεις και παρεμβάσεις των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο, με τη δράση των κομμουνιστών στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς ανέδειξε τα τεράστια προβλήματα και   από την πρώτη στιγμή κάλεσε τους Σκοπελίτες να μη συμβιβαστούν με τη λογική του ρεαλισμού ότι «δεν μπορούν να γίνουν πολλά», «η χώρα είναι χρεοκοπημένη»  και με τις ελεημοσύνες αλλά να διεκδικήσουν: 

«Καταγραφή  όλων των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων στο σύνολό τους (100%) και στην πραγματική τους αξία για τις καταστροφές που υπάρχουν σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, οχήματα, κτηνοτροφικές και γεωργικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες από τον κρατικό προϋπολογισμό» (Ανακοίνωση ΚΟΒ Σκοπέλου 1/10/2015)(ΚΛΙΚ)

Στη συνείδηση των Σκοπελιτών δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί η αδικία! Η μήτρα των προβλημάτων είναι η αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, που εφαρμόζει κατά γράμμα τις προσταγές Ευρωπαϊκής Ένωσης –ΔΝΤ-Κεφαλαίου. Η μόνη ρεαλιστική λύση,  είναι η οργανωμένη πάλη της Κοινωνικής Συμμαχίας εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, νεολαίας και γυναικών για την απόκρουση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που θα  αποσπά  κατακτήσεις, που θα ανοίξει το δρόμο για τη Λαϊκή Εξουσία, με μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. 

Φέτος, που το Κόμμα μας γιορτάζει εκατό χρόνια αγώνων και θυσιών για τα δικαιώματα των εργαζομένων,  καλούμε σε αγωνιστική  συμπόρευση με το ΚΚΕ όλους όσοι αγανακτούν με τα ψέματα της Κυβέρνησης και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και τους κάλπικους καβγάδες τους, που δεν τσιμπάνε το δόλωμα της «μεταμνημονιακής κανονικότητας» και της «δίκαιης ανάπτυξης», όσους νιώθουν αριστεροί.

Μπαίνουμε μπροστά για την επιτυχία της απεργιακής μάχης στις 8 του Νοέμβρη! Στις επερχόμενες εκλογές –βουλευτικές, ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές– δυναμώνουμε με την πάλη και την ψήφο μας το ΚΚΕ!

Σκόπελος, Οκτώβρης 2018
ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.