Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Ενθουσίασε η εκδήλωση λήξης του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Νεολαία (SIFFY)

Αυλαία έριξε την Παρασκευή 2 Αυγούστο 2019 το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Νεολαία (SIFFY), στο κατάμεστο θεατράκι του Δημοτικού Σχολείου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία για φέτος είχε θέμα τα “Χρώματα” και στην οποία συμμετείχαν 120(!) παιδιά, 15 σκηνοθέτες και πάνω από 60 εθελοντές, δόθηκαν τα μετάλλια συμμετοχής σε όλα τα παιδιά και προβλήθηκαν οι ταινίες που είχαν δημιουργήσει τα ίδια με την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

Σούλα Πατσή - Κορέντη
Η εκδήλωση έκλεισε με το χορευτικό του παιδικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπέλου, που χόρεψαν υπό τους ήχους μικρών μουσικών.

Άξιο αναφοράς είναι ότι οι ταινίες προβάλλονται σε φεστιβάλ σε πολλές χώρες του κόσμου, κάποιες από τις οποίες αποσπούν βραβεία και κάνουν γνωστό το νησί της Σκοπέλου ανά την υφήλιο.

Η ταινία “Me first”, από το SIFFY 2018 με σκηνοθέτη τον Luka Asito και πρωταγωνιστές τους Άγγελο Τζώγου, Διαμαντή Παχή, Γιώργο Φώσκολο, Νίκο Σκιαθίτη, Παναγιώτη Φουσκαρίνη και Ιωάννα Τσαρπαλά προβλήθηκε σε περισσότερα από 15 Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ και σε δύο από αυτά, στην Βραζιλία και την Ιταλία κατέκτησε επάξια την 1η θέση!
Ελένη Κωνσταντίνα Εξάρχου
Ειδική παιδαγωγός στην "Κιβωτό του Κόσμου"
Φέτος οι διοργανωτές είχαν την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουν στις εγκαταστάσεις του SIFFY τρεις νέους φίλους από την “Κιβωτό του Κόσμου”, οι οποίοι πήραν μέρος στο Φεστιβάλ.



Jill Somer




Σούλα Πατσή - Κορέντη και Σεραφείμ Κονταξής



Οι διοργανωτές του επιτυχημένου Φεστιβάλ ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 10ο(!) SIFFY το καλοκαίρι του 2020, πού άλλου; Στη Σκόπελο φυσικά…